Poljsko tužilaštvo pozvalo Tuska na ispitivanje

Izvor: B92, 27.Jul.2017, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljsko tužilaštvo pozvalo Tuska na ispitivanje

Varšava -- Predsednik Evropskog Saveta Donald Tusk odazvaće se na poziv poljskog tužilaštva, koje će ga ispitati sledeće nedelje u svojstvu svedoka.

Istraga se fokusira na avionsku nesreću u Rusiji iz 2010. godine kada je poginulo 96 osoba među kojima i tadašnji poljski predsednik Leh Kačinjski.

Poljsko tužilaštvo saopštilo je da želi da ispita Tuska o tome zašto Poljska nije obezbedila korektnu identifikaciju žrtava nesreće tako da su neki posmrtni ostaci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sahranjeni u pogrešnim kovčezima, prenosi AP.

Brat Leha Kačinjskog Jaroslav, predsednik vladajuće partije, optužuje svog dugogodišnjeg rivala Tuska da je delimično odgovoran za nesreću i loše vođenje istrage, što Tusk odbacuje.

Tuskov advokat Roman Girtih rekao je da on namerava da se pojavi na ispitivanju u četvrtak sledeće nedelje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.