Poljski piloti u magli pogrešili pistu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Nov.2011, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljski piloti u magli pogrešili pistu

VARŠAVA -

Poljska avio-kompanija Eurolot suspendovala je dvojicu pilota jer su na aerodromu u Vroclavu po gustoj magli zalutali i poleteli u Gdanjsk s pogrešne piste, one za rulanje koja je povrh svega u remontu.

Zbog guste magle koja se spustila na aerodrom u utorak ujutru i svela vidljivost na 400 metara u Vroclav je tek s višečasovnim zakašnjenjem stigao predsednik Ukrajine Viktor Janukovič, a avioni su sletali umesto u Vroclav u Katovice.

Avion Eurolota >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ipak je tog jutra poleteo iz Vroclava za Gdanjsk, ali su piloti zalutali u magli, skrenuli nešto ranije i umesto s piste za poletanje uzdigli su avion s piste za rulanje u remontu, na kojoj povremeno, kada je veliki promet, stoje parkirani avioni, javljaju danas poljski mediji.

"Moglo je da se završi tragično. Vidljivost je bila mala, avion je mogao da se sudari s parkiranim ili nekim koji rula iz suprotnog pravca", kazao je za današnju Gazetu viborču jedan poljski ekspert Gžegož Sopčaki i dodao da je samo za dlaku izbegnuta tragedija.

On je naveo da mu nije jasno kako su piloti mogli da pogreše kada je u Vroclavu svaka pista označena bojom i dovoljno osvetljena da ne promaše pravu.

"U kabini su sedeli iskusni piloti s više od 2.000 sati u vazduhu. Razjašnjavamo kako je to moglo da im se desi. Do tada je posada suspendovana", kazao je direktor Eurolota Jacek Balcer.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Piloti zalutali na aerodromu

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Nov.2011

Poljska avio-kompanija Eurolot suspendovala je dvojicu pilota jer su na aerodromu u Vroclavu po gustoj magli zalutali i poleteli u Gdanjsk s pogrešne piste, one za rulanje, koja je povrh svega u remontu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.