Poljska se sprema za sukob sa Rusijom: Stvorićemo najjaču vojsku u Evropi

Izvor: B92, 10.Maj.2023, 16:30

Poljska se sprema za sukob sa Rusijom: Stvorićemo najjaču vojsku u Evropi

Kopnena vojska Poljske će za dve godine postati najjača u Evropi, izjavio je vicepremijer i ministar nacionalne odbrane zemlje Mariuš Blaščak.

On je za poljski radio izjavio da ne skriva da kao potencijalnog neprijatelja, pre svega, vidi Rusiju.

"To će biti vojska Poljske koja će obuzdati agresora, a naš cilj i jeste da stvorimo tako jaku vojsku kako Rusija ne bi odlučila da napadne našu zemlju", pojasnio je ministar.

Ranije su poljske vlasti saopštile >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da nameravaju da uvećaju broj vojnika do 300.000.

Prethodno je direktor ruske Spoljnoobaveštajne službe Sergej Nariškin izjavio da ta služba raspolaže podacima prema kojima u Poljskoj, u uslovima ukrajinske krize, sve aktuelnija postaje tema geopolitičke preraspodele, koja podrazumeva i preispitivanje državnih granica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.