Poljska se sprema: Premešta vojsku na granicu

Izvor: B92, 08.Jul.2023, 20:28

Poljska se sprema: Premešta vojsku na granicu

Poljska je u subotu počela da premešta preko 1.000 vojnika na istok zemlje, potvrdio je ministar odbrane Mariuš Blašak.

Kako je naveo na Tviteru, više od 1.000 vojnika i skoro 200 jedinica vojne tehnike iz 12. i 17. mehanizovane brigade počinje da se kreće ka istoku zemlje.

"Ovo je demonstracija naše spremnosti da odgovorimo na pokušaje destabilizacije u blizini granice naše zemlje", poručio je Blašak.

Prošle nedelje Poljska je saopštila da će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poslati 500 policajaca da pojačaju bezbednost na granici sa Belorusijom. U Poljskoj je poslednjih nedelja povećan broj migranata koji pokušavaju da pređu belorusku granicu, prenosi Rojters.

Prema podacima granične službe, više od 200 ljudi pokušalo je u petak ilegalno da uđe u zemlju, uključujući državljane Maroka, Indije i Etiopije.

Rojters je objavio i da postoji mogućnost da pripadnici grupe "Vagner" pokušati iz Belorusije da uđu u Poljsku, nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin pružio mogućnost ovim vojnicima da odu u Belorusiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"SPREMNOST DA ODGOVORIMO NA DESTABILIZACIJU" Blaščak: Više od 1.000 poljskih vojnika ide na granicu sa Belorusijom

Izvor: Blic, 08.Jul.2023

Poljska je počela da prebacuje više od 1.000 vojnika na istok zemlje i skoro 200 jedinica vojne opreme, nedaleko do granice sa Belorusijom, saopštio je ministar odbrane Poljske, Mariuš Blaščak.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.