Poljska: Najavljen najveći protest zbog zabrane abortusa

Izvor: B92, 30.Okt.2020, 12:59

Poljska: Najavljen najveći protest zbog zabrane abortusa

Varšava -- Zaštitnici ženskih prava pripremaju se za, kako kažu, najveći protest do sada u Poljskoj.

U toj zemlji već se demonstrira više od nedelju dana zbog presude ustavnog suda o zabrani abortusa u slučaju urođenih oštećenja fetusa.

Marš je planiran za večeras u prestonici Varšavi, uprkos vladinim apelima da ljudi ostanu kod kuće zbog velikog broja slučajeva zaraze korona virusom, preneo je AP.

U Poljskoj je juče registrovan rekordan broj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zaraženih od Kovid-19 - preko 20.000 slučajeva i 301 preminulih.

Javni tužilac je najavio da će podneti krivične prijave protiv organizatora protesta zbog izazivanja epidemiološke pretnje, za šta je zaprećena kazna zatvora do osam godina.

Portal Onet izvestio je da se okružni sud u Varšavi priprema za vođenje velikog broja slučajeva.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

VEČERAS SE SPREMA NAJVEĆI PROTEST U POLJSKOJ: Zaštitinici ženskih prava ne odustaju i pored zaprećenih kazni

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Okt.2020

Zaštitnici ženskih prava pripremaju se za najveći protest do sada u Poljskoj...Zaštitnici ženskih prava pripremaju se za, kako kažu, najveći protest do sada u Poljskoj, u kojoj se demonstriralo više od nedelju dana zbog presude ustavnog suda o zabrani abortusa u slučaju urođenih oštećenja...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.