Poljska: Kako pedofila zadržati u zatvoru?

Izvor: Vesti-online.com, 11.Feb.2014, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljska: Kako pedofila zadržati u zatvoru?

Poljske vlasti pokušavaju na sve načine u poslednji čas da spreče da iz zatvora u Žešovu izađe zloglasni pedofil, serijski ubica Marijuš Trinkjevič, posle 25 godina robije. Upravnik zatvora je dan pred njegovo oslobađanje podneo i krivičnu prijavu da je u ćeliji Trinkjeviča nađena dečja pornografija.

Za pedofila bolje da ostane u zatvoru... inače ga linčovaše

 

Poljska već nedeljama živi u atmosferi linča pošto se pokazalo da Trinkjevič, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << koji je zbog otmice, silovanja i posebno brutalnog ubistva četvorice dečaka osuđen 1980-tih godina na četvorostruku smrtnu kaznu, može danas da izađe na slobodu. Amnestijom iz 1989. godine smrtna kazna mu je preinačena na 25 godina zatvora, pošto tada u Poljskoj nije postojala doživotna robija.

 

Posebni zakon koji je parlament usvojio prošle godine, ali omaškom je objavljen tek u januaru, donet je upravo zbog Trinkjeviča i još oko 40 neizlečivih serijskih ubica, kako bi ih vlasti izolovale u posebnom zatvorskom centru na psihijatrskom posmatranju.

 

Zatvorska služba zatražila je od suda da izoluje u tom centru Trinkjeviča kao čoveka kod koga preti opasnost da će i posle boravka u zatvoru nastaviti po starom, jer i sam priznaje da je neizlečiv iako je pristao na takozvanu hemijsku kastraciju. Na slobodi mu takođe preti linč, na koji već pozivaju masovno Poljaci na društvenim mrežama.

 

Sud u Žešovu je međutim odgodio ročište za 3. mart a ukoliko sud ne prihvati danas privremenu meru zadržavanja u zatvoru Trinkjevič najkasnije u ponoć izlazi na slobodu, doduše uz policiju već spremnu da ga prati i prisluškuje.

 

"On uopšte ne treba da izađe na slobodu. Neka ga puste i biće masakr. Kada su amnestijom odustali od smrtne kazne, trebalo je da mu daju po 25 godina za svako uzbistvo. To je 100 godina, tako je to u SAD", kazao je poljskim medijima Stanjislav Kačmarek, otac jednog od dečaka koje je Trinkjevič silovao i ubio.

 

Atmosferu linča podgrevaju i poljski mediji pošto ponovo na svetlo dana izvlače slučaj "satana iz Pjotrkova sa svim brutalnim detaljima a javnost je uzavrela i na društvenim mrežama je već mnoštvo stranica koje pozivaju na linč i dobijaju hiljade lajkova. U Pjotrkovu se već čulo da ako se pojavi, čeka ga metak od rođaka nekih od žrtava.

 

"U MUP-u smo spremni za sve varijante, čak i na najgoru da Trinkjevič ostane na slobodi do juna. Imamo razrađene sve varijante", kazao je poljski ministar unutrašnjih poslova Marek Bernacki.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Poljska: Pedofil i ubica pušten iz zatvora

Izvor: Akter, 12.Feb.2014, 16:59

Zloglasni poljski pedofil i ubica oslobođen je iz zatvora, posle odsluženih 25 godina robije, što je izazvalo burne reakcije javnosti

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.