Poljoprivrednici nastavili protest, blokiran i put ka Vršcu

Izvor: Kurir, 07.Sep.2013, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljoprivrednici nastavili protest, blokiran i put ka Vršcu

Protest će se nastaviti dokle god se ne ispuni dogovor. Blokirali smo Jablanički put, Novi put Pančevo-Beograd, međunarodni put ispred Vršca. U ponedeljak ćemo blokirati Zrenjanin i Srpsku Crnju, naveo je Jovica Jakšić, predsednik Unije poljoprivrednih proizvođača

BEOGRAD - Nezadovoljni poljoprivrednici nastavili su blokadu Novog puta Pančevo-Beograd, a na dva sata zaustavljaju saobraćaj kod Uljme ka Vršcu.

To je kazao samostalni policijski inspektor >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << policijske uprave Pančevo Jovica Antonić i dodao da poljoprivrednici drže blokiran saobraćaj ispred Vršca na dva sata, a nakon čega pustaju vozila narednih 30 minuta.

"Put prema Jabuci blokiran je sa oko 20 traktora", rekao je on i poručio da je na protestnim punktovima mirno i da nema nikakvih problema i incidenata.

Predsednik Unije poljoprivrednih proizvođača iz Bavaništa Jovica Jakšić izjavio je da su poljoprivrednici nezadovoljni, jer nisu postigli dogovor o otkupnoj ceni suncokreta i naglasio da su potpuno blokirali prilaz Vršcu.

On za ponedeljak najavljuje da će poljoprivrednici potpuno blokirati ulazak u Zrenjanin i Srpsku Crnju.

"Pristižu nam novi traktori, sve ih je više. Protest će se nastaviti dokle god se ne ispuni dogovor. Blokirali smo Jablanički put, Novi put Pančevo-Beograd, međunarodni put ispred Vršca. U ponedeljak ćemo blokirati Zrenjanin i Srpsku Crnju", rekao je Jakšić.

Poljoprivrednici od uljara traže veću otkupnu cenu - odnosno 35 dinara po kilogramu, umesto predloženih 25.

U Ministarstvu poljoprivrede juče je održan sastanak predstavnika proizvođača i otkupljivača, ali dogovor nije postignut. Poljoprivrednici su najavili da će blokade biti nastavljene do daljeg, ali da očekuju da se situacija reši najkasnije do ponedeljka.

Posle tog sastanka u Ministarstvu poljoprivrede, predsednik Banatske asocijacije poljoprivrednika Jan Husarik je rekao novinarima da su poljoprivrednici izneli svoje stavove, a "uljari nisu imali razumevanja za otkupnu cenu, i ponuđena cena od pre nekoliko dana nije povećana ni za jednu paru".

Na sastanku, koji je inicirao ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Dragan Glamočić, bili su predstavnici svih fabrika ulja iz Srbije i poljoprivrednika ne samo iz Vojvodine, već i ostalih delova Srbije.

Ministar Glamočić saopštio je nakon sastanka da radikalizacija protesta poljoprivrednika nikome neće doneti dobro, i ponovio da Ministarstvo i država ne mogu da utiču na cenu, i da je tržište mesto gde se svi bore za opstanak.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.