Politika ostavlja decu bez užine?

Izvor: B92, 14.Maj.2013, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Politika ostavlja decu bez užine?

Bela Palanka -- Mališani u jednoj predškolskoj ustanovi u Beloj Palanci mogli bi da ostanu bez redovnih obroka zbog toga što je opština obustavila uplate za vrtić.

Lokalna samouprava takav potez pravda tvrdnjom da direktorka nenamenski troši novac. S druge strane, direktorka to negira i tvrdi da rukovodstvo opštine samo želi nju da smeni.

Pitanje je dana kada će 180 mališana u dva vrtića u Beloj Palanci ostati bez obroka. Dobavljačima se duguje oko 1.200.000 dinara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Nataša Ćirić, direktorka predškolske ustanove “Dragica Lalović”, kaže da se za sada snalaze tako što namirnice za pripremu hrane kupuju od para koje roditelji izdvajaju za boravak dece u vrtiću.

Lokalni čelnici kažu da novac ne uplaćuju jer direktorka nenamenski troši ta sredstva, a zamenik predsednika opštine Bela Palanka Dragan Živković optužuje direktorku i za nezakonsko vođenje ustanove.

Nataša Ćirić ističe da prosvetna inspekcija do sada nije utvrdila nikakve nepravilnosti. Ona dodaje i da rukovodstvo opštine Bela Palanka ne želi da sarađuje sa njom.

Direktorka Ćirić kaže da će pomoć u rešavanju ovog problema zatražiti od resornog i Ministarstva za lokalnu samoupravu.

Inače, sukobi u Beloj Palanci počeli su pre skoro godinu dana, kada je izabrana nova opštinska vlast, koju čine demokrate i grupa građana.

Ubrzo je Upravni odbor, koji je imenovala lokalna samouprava, i koji je direktorku Ćirić bez objašnjenja razrešio dužnosti, iako joj je mandat još trajao, smenjen zbog nezakonitog rada, a Ministarstvo prosvete postavilo je privremeni upravni odbor.

I dok jedni druge optužuju za zloupotrebu dece u političke svrhe, mališani su prošle zime zbog ogromnih dugovanja za struju i četvoromesečne blokade računa, bili bez grejanja, a uskoro će, ukoliko se ovaj problem ne reši, ostati i bez hrane.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zbog politike mališani ostaju bez užine?

Izvor: Vesti-online.com, 14.Maj.2013

Mališani u jednoj predškolskoj ustanovi u Beloj Palanci mogli bi da ostanu bez redovnih obroka zbog toga što je opština obustavila uplate za vrtić...Foto: Ilustracija..Lokalna samouprava takav potez pravda tvrdnjom da direktorka nenamenski troši novac. S druge strane, direktorka to negira i tvrdi...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.