Izvor: B92, 29.Okt.2008, 05:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Politika: Skupa veza sa RTS-om

Beograd -- U takozvanom jakom saobraćaju, minut čekanja na informaciju Kontakt centra RTS-a košta čak sedam dinara i osam para, piše Politika.

Kako se "osloboditi" pretplate Javnog servisa, kada će biti emitovana serija koja nije bila u predviđenom terminu zbog iznenadne tuče u Skupštini, ili kako da se redakciji ponudi zanimljiva priča, informacije su koje se mogu saznati putem broja 0901-321-321. Iako početne cifre asociraju na zabavne sadržaje, iza tog telefonskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << broja "krije" se Kontakt centar Radio-televizije Srbije.

Čitaoci koji su se javili našoj redakciji kažu da su bili nemalo iznenađeni kada su taj broj telefona dobili u Elektrodistribuciji Beograd, koju su pozvali sa pitanjima u vezi s pretplatom, a još više kada su saznali da pozivanje tog broja nije besplatno.

Naime, u takozvanom jakom saobraćaju minut čekanja na informaciju košta sedam dinara i osam para.

Ali, postoji i jeftinija varijanta, kada poziv u slabijem saobraćaju košta manje – tri dinara i 54 pare.

"Kontakt centar RTS-a je veza između građana i Televizije. Naplata ove usluge regulisana je uredbom rukovodstva, koju ne bih komentarisao. Znam da je od Telekoma Srbije traženo da tarifa bude najjeftinija i da isto košta one koji žive u Beogradu i stanovnike drugih gradova Srbije”, objasnio je za Politiku Gvozden Jovanović, šef Kontakt centra RTS-a.

U tom centru radnim danom od sedam do 21, subotom od sedam do 14 sati i nedeljom od sedam do 10 časova, na pitanja građana odgovara ukupno 12 operatera.

Prema rečima Jovanovića, građani najčešće postavljaju pitanja u vezi s pretplatom, ali i kako da preuzmu poklone koje dobiju učestvovanjem u programu ili kako da stupe u kontakt sa osobama kojima mogu pomoći ili koje njima mogu pomoći.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.