„Politički interes Pajtića, Čanka i Tadića“

Izvor: Danas, 25.Sep.2014, 00:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Politički interes Pajtića, Čanka i Tadića“

Novi Sad - Predstavnici političke organizacije Treća Srbija uručili su poslanicima Skupštine Vojvodine pismo u kojem ih upozoravaju na štetnost usvajanja deklaracije o izmeni Ustava. Deklaracija, kojom se datum nastanka Vojvodine beleži 1945. godina, prekjuče je izglasana voljom poslanika DS, NDS i LSV.

- Danas nam poturaju da glasate da se Vojvodine pripojila Srbiji 1945. godine, što je gnusna laž, a glasanjem za ovu laž vi ćete zarad sitnog dnevnopolitičkog interesa >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << trija - Pajtić, Čanak i Tadić, baciti veliku ljagu na našu tradiciju, ali i napraviti novu pukotinu u ionako krhkom državnom jedinstvu - kaže se u pismu Treće Srbije.

Predsednik te organizacije Miroslav Parović kaže da je jedan od motiva takve deklaracije „destabilizacija Srbije pomoću stalnih povampirenja tekovina komunističkog ustava iz 1974. godine“.

- Drugi ključni motiv je sitnošićardžijski interes Pajtića, Čanka i Tadića - kaže Parović.

Istovremeno, poslanici SVM, iako su deo vladajuće koalicije, nisu glasali za taj dokument, iako je deo vladajuće koalicije.

- SVM vodi krajnje čudnu politiku. Oni su sada i vlast i opozicija, a to je neodrživo na duži rok.

Parović ipak smatra da je Srbiji potreban novi ustav, ali ne onakav kakav se u deklaraciji nazire.

- Srbiji je potrebna država u punom kapacitetu, jer ovo što danas imamo predstavlja čardak ni na nebu ni na zemlji. To znači da nam je potreban i novi ustav, ali to pitanje još nije na redu kada uzmemo u obzir brojne procese koji su u toku i od kojih će zavisiti pozicija Srbije u 21. veku.

Treća Srbija u Skupštini Vojvodine ima dva poslanika.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.