Politički dogovor uslov za stabilnost

Izvor: RTS, 01.Jan.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Politički dogovor uslov za stabilnost

Postizanje novog političkog dogovora o funkcionisanju svih organa, institucija države i sistema od presudnog značaja za stabilnost Srbije u narednoj godini, ocenio je zamenik premijera i ministar policije Ivica Dačić.

Ministar plicije ocenio je da je Vlada stabilna i izbori nisu potrebni. "Mi redovno komuniciramo. Na poslednjoj sednici vlade Mlađan Dinkić je rekao da smatra da vlada treba da bude jedinstvena i da treba da odlučno funkcioniše i ja se s tim slažem". >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Mislim da svi mi treba da budemo međusobno jedinstveni i solidarni kao vlada u situacijama kada se ponekad i ne slažemo", rekao je Dačić i dodao da to najpre treba da se raspravi u političkim konsultacijama i koordinacijama unutar vladajuće koalicije, a ne prvo u medijima.

Zamenik premijera i ministar policije Ivica Dačić ocenio je da je ključno pitanje za stabilnost Srbije funkcionisanje parlamenta koji ne može da radi bez dogovora.

"Zato vladajuće stranke imaju odgovornost da obezbede politički dogovor o funkcionisanju svih organa vlasti", rekao je Dačić u izjavi Tanjugu.

Prema njegovoj proceni, sa političkog aspekta Srbiji nedostaje više "političkog jedinstva", pa njegovo insistiranje na dogovoru, kako je rekao, neki možda tumače pogrešno kao poziv na promene ili rekonstrukciju Vlade Srbije.

"Nije bitno ko je vlast, ko je opozicija, ali lideri političkih stranaka, naročito onih koje su najviše - vladajuće, imaju odgovornost da obezbede politički dogovor o funkcionisanju svih organa vlasti", istakao je zamenik premijera.

Dačić smatra da bi u narednom periodu različite političke aktivnosti morale da budu usmerene u dva pravca - vladajuća koalicija mora više da koordinira svoje političko delovanje, a da se istovremeno insistira i na političkom dogovoru u Skupštini oko njenog funkcionisanja.

"Politički dogovor je neophodan za što bolje funkcionisanje Skupštine, bez čijeg uspešnog rada nema napretka Srbije, ni usvajanje sistemskih zakona, niti zakona značajnih za funkcionisanje državnih organa, a ni onih zakonskih rešenja neophodnih za ulazak u Evropsku uniju", rekao je Dačić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Presudna stvar - politički dogovor

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jan.2009

BEOGRAD - Zamenik premijera i ministar policije Ivica Dačić ocenio je danas da je postizanje novog političkog dogovora o funkcionisanju svih organa, institucija države i sistema od presudnog značaja za stabilnost Srbije u narednoj godini..."Ključno pitanje za stabilnost Srbije je funkcionisanje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Dačić: Novi politički dogovor

Izvor: B92, 02.Jan.2009, 15:37

Beograd -- Ivica Dačić ocenjuje da je postizanje novog političkog dogovora o funkcionisanju organa i institucija države presudno za stabilnost Srbije u narednoj godini..."Moja poruka za one koji imaju državnu vlast - ili je vršite ili je drugome dajte. Ovde nema pola pola. Ko ne ume da vrši vlast,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.