Političari protestuju: Zar se tako kažnjava sekretarica?

Izvor: Vesti-online.com, 10.Feb.2010, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Političari protestuju: Zar se tako kažnjava sekretarica?

Povodom današnje odluke disciplinske komisije da se bivša sekretarica predsednice Skupštine, Branislava Parezanović, koja je zloupotrebila službeno vozilo, kazni zabranom napredovanja u naredne četiri godine, oglasile su se brojne stranke i njihovi predstavnici, protestujući zbog, kako kažu. "sramne kazne".

Zamenik šefa poslaničkog kluba G17 plus Vlajko Senić izjavio je danas, povodom izrečene kazne sekretarici predsednice parlamenta Branislavi Parezanović, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da bi u slučaju da je to učinio neki poslanik sa njegovom političkom karijerom bilo gotovo.

"Da je to učinio neki poslanik njegova karijera bi bila završena. Eto to je moje mišljenje o ovome", rekao je Senić novinarima u parlamentu.

Krasić: Odgovornost na predsednici i sekretaru parlamenta

Poslanik Srpske radikalne stranke Zoran Krasić izjavio je danas da za slučaj Branislave Parezanović najveću odgovornost snose predsednik i sekretar Skupštine Srbije.

"Kako je moguće da neko u kabinetu bude toliko samostalan, znali su oni ko šta radi i kako radi, nego je ovo bilo potrebno za njihova razračunavanja pa su našli ovo dvoje. Nikoga ne branim, ali sirotinja dva puta plaća", rekao je Krasić novinarima u parlamentu.

Đukić Dejanović: Nisam uticala na članove komisije

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da nije kontaktirala nijednog člana komisije koja je odredila kaznu njenoj sekretarici Branislavi Parezanović.

Đukić Dejanović je novinarima u parlamentu rekla da ima poverenje u one koji su radili u toj komisiji, koja je, prema njenim rečima, u određivanju kazne koristila svoj pravilnik i mere koje su joj na raspolaganju, kao i da su u tom procesu u obzir uzete sve otežavajuće i olakšavajuće okolnosti protiv Parezanovićeve.

"Branislava je svoj posao profesionalno radila i žao mi je što se ovo sve dogodilo - i zbog ugleda Skupštine, i zbog nje i, na kraju, zbog mog ugleda", rekla je Slavica Đukić Dejanović i navela da Parezanovićeva više neće raditi u njenom kabinetu.

Kolundžija: Kazna nije adekvatna

Šefica poslaničke grupe "Za evropsku Srbiju" Nada Kolundžija izjavila je danas da kazna koju je disciplinska komisija Skupštine Srbije izrekla sekretarici parlamenta Branislavi Parezanović zbog korišćenja službenog vozila bez odobrenja nadležnih službi nije adekvatna.

"Ja ne mogu da ocenjujem da li su oni koji su to ispitivali radili strogo u okvirima pravila koja postoje ili ne, ali ako me pitate da li je ovo adekvatan odgovor na ono što se desilo ja kažem ne", rekla je Kolundžija novinarima u parlamentu.

Ona je istkla da je ono što se desilo apsolutno nedopustivo.

"Ne znam šta piše u pravilniku. Ako je to po pravilniku, onda pravilnik nije dobar", rekla je Kolundžija.

"Skandalozno je to što se dogodilo, a još skandaloznije kako su službe reagovale na to. Ja ne znam da li je kazna potpuno adekvatna, nisam upoznat sa slučajem, ali to je strašno što se dogodilo", rekao je Andrić novinarima u parlamentu.

On je dodao da je zloupotreba prava korišćenja automobila u Skupštini, nažalost, praksa u najvišem zakonodavnom telu u zemlji, zbog čega, kako je naveo, poslanici njegove stranke to pravo, izuzev u izuzetnim prilikama, ne koriste.

Andrić je ukazao na nejednakost kazni koje su izrečene Parezanovićevoj i vozaču Goranu Joviću, koji je otpušten, navodeći da nije jasno da li je to posledica što su zaposleni na različitim mestima, ili što su imali različit stepen krivice.

Branislava Parezanović

Disciplinska komisija Skupštine Srbije odlučila je danas da se Parezanovićevoj zabrani napredovanje u službi u naredne četiri godine, a sekretar parlamenta će odlučiti o njenom premeštaju na drugo radno mesto, saopšteno je iz Skupštine.

Parezanovićeva je bez odobrenja nadležnih skupštinskih službi koristila službeni automobil. Goran Jović, vozač državnog "audija", izazvao je neverovatan incident pošto je u punoj brzini automobilom pregazio leš Pere Đ. (21) usred policijskog uviđaja.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.