Polio je kiselinom jer je odbila prosidbu

Izvor: Vesti-online.com, 23.Jun.2013, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Polio je kiselinom jer je odbila prosidbu

Jedan pozorišni producent u severozapadnom Pakistanu bacio je kiselinu u lice glumici koja je odbila da se uda za njega.

Bušra (18), pakistanska glumica koja glumi na regionalnom pašto jeziku, napadnuta je u svojoj kući u oblasti Pabi u provinciji Kiber-Paktunkva.

Policija je saopštila da je producent Šaukat Kan želeo da prisili glumicu da se uda za njega. Majka žrtve, koja je i sama glumica, rekla je da je njenu ćerku maltretirao Šaukat, koji je prestao da >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Bušri isplaćuje honorare kako bi je naterao da se uda za njega.

Napadi kiselinom na žene česta su pojava u ruralnim oblastima Pakistana, uprkos naporima vlade da suzbije ovu vrstu nasilja sa zaprećenim kaznama od najmanje 14 godina zatvora.

Muhamad Kan, izvršni direktor Fondacije preživelih napada kiselinom, rekao je da se većina napada događa u zabačenim južnim delovima centralne provincije Pendžab.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.