Policijski sindikat ne prisustvuje proslavi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2010, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policijski sindikat ne prisustvuje proslavi

BEOGRAD - Policijski sindikat Srbije je izdao danas saopštenje u kojem se kaže da ta organizacija neće prisustvovati proslavi Dana policije na Makišu, zakazanoj za nedelju 23. maja, jer smatra da je potpuno nepotrebno učestvovati na manifestaciji koju organizuje vrh MUP-a Srbije, koji je, kako se navodi, potpuno slep na teško stanje policajaca kojima je taj dan posvećen.

"Više puta obraćali smo se čelnicima MUP-a i ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću sa zahtevima i predlozima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kako da se poboljša stanje zaposlenih, ali su oni do sada na sve zahteve ostali nemi i sve se svodilo na obećanja", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da je stanje policajaca i njihovih porodica sve teže, da su najčešće na životnom minimumu, ta da, "umesto da se slika, vrh MUP-a treba više da radi na poboljšanju uslova rada i života policajaca".

"Ponovo upozoravamo da je ovo prvi korak u iskazivanju našeg protesta i ako se nešto ubrzo ne preduzme i ukoliko se ne pristupi pregovaranju o kolektivnom ugovoru između MUP-a i sindikata, a u skladu sa zakonom, onda ćemo biti prinuđeni da preduzmemo oštrije mere, kako se budžet ne bi trošio na proslave, već na to da imamo zadovoljne policajce", navode se reči predsednika Policijkog sindikata Srbije Veljko Mijailović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sindikat: Vrh MUP-a slep za teško stanje policije

Izvor: Blic, 22.Maj.2010

Predstavnici Policijskog sindikata Srbije neće prisustvovati proslavi Dana policije jer smatraju da je nepotrebno učestvovati na manifestaciji u organizaciji vrha MUP-a, koji je "potpuno slep" za teško stanje policajaca kojima je taj dan posvećen, saopštio je danas taj sindikat. .."Više puta obraćali...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.