Policijska brutalnost nedopustiva

Izvor: B92, 28.Sep.2014, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Policijska brutalnost nedopustiva"

Direktor Jukoma Milan Antonijević izjavio je da je vrh policije propustio mnogo prilika da oštro reaguje na policijsku brutalnost.

"Bilo bi dobro da imamo uravnotežen pristup kada je reč o policijskoj brutalnosti i prekomernoj upotrebi sile", rekao je on.

Žandarmerija je danas u centru Beograda, gde je održana Parada ponosa, pendrecima pretukla premijerovog brata Andreja Vučića i dvojicu premijerovih telohranitelja, a snimak tog događaja objavljen je u medijima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i direktor policije Milorad Veljović zatim su zajednički saopštili da su "zaprepašćeni" zbog tog snimka i da će biti preduzeti svi potrebni koraci kako se "takvi brutalni napadi više nikada ne bi dogodili u policiji".

"Trebalo bi ustanoviti sve okolnosti slučaja i kako je do toga došlo, ali bi prilikom ocene svakako trebalo imati u vidu da je današnji dan bio izuzetno napet i da su policajci satima čuvali skup", rekao je Antonijević.

Antonijević je istakao da ne bi voleo da prebijanje Vučićevog brata bude povod za "obračun na relaciji Žandarmerija i drugi" i da se taj slučaj politizuje.

"Trebalo bi da se stvarno utvrdi šta je bilo i da se pošalje poruka da policijska brutalnost nije dozvoljena", rekao je Antonijević.

"Izvinjenje Žandarmerije mom bratu"

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Antonijević: Mogli su ranije da osude policijsku brutalnost

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Sep.2014

Direktor Jukoma Milan Antonijević izjavio je da je vrh policije propustio mnogo prilika da oštro reaguje na policijsku brutalnost poput one koja se vidi na snimku današnjeg prebijanja brata premijera Aleksandra Vučića..."Bilo bi dobro da imamo uravnotežen pristup kada je reč o policijskoj brutalnosti...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.