Policijska akcija Start u Sarajevu: Pretražuje se kabinet načelnika opštine Stari Grad

Izvor: B92, 09.Maj.2023, 10:55

Policijska akcija "Start" u Sarajevu: Pretražuje se kabinet načelnika opštine Stari Grad

Sarajevo -- Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo pretražuju kabinet načelnika Opštine Stari Grad Sarajevo, Ibrahima Hadžibajrića, u sklopu akcije "Start".

Hadžibajriću se na teret stavlja više krivičnih dela - organizovani kriminal, zloupotreba položaja, primanje i davanje dara i pranje novca.

Akcija je provedena po naredbi Suda BiH, u saradnji sa Kantonalnim sudom u Sarajevu i EUROPOL-om, a pod nadzorom postupajućih tužioca Tužilaštva BiH i Tužilaštva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << KS.

Ranije su u prostorije Opštine Stari Grad ušla dvojica postupajućih tužilaca Tužilaštva KS.

Kako nezvanično saznaje "klix", u akciji "Start" pretreseno je oko 20 objekata na području Kantona Sarajevo, a osim Hadžibajrića, osumnjičeno je još 10 osoba. U akciji je učestvovalo oko 100 policajaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Detalji akcije "Start" u Sarajevu: Među osumnjičenima načelnik opštine, a njegov sin uhvaćen na "Skaj" aplikaciji (VIDEO)

Izvor: Blic, 09.Maj.2023

Policijski službenici MUP Kantona Sarajevo od jutros su na terenu i vrše pretrese širom Sarajeva u okviru akcije kodnog naziva "Start".

Nastavak na Blic...

Načelnik opštine optužen da je nezakonito podijelio otkaze

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Maj.2023

SARAJEVO - Opštinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Ibrahima Hadžibajrića, načelnika sarajevske opštine Stari Grad, a tereti se da je od marta 2020. do marta 2021. godine nezakonito otpustio šest državnih službenika i namještenika u ovoj ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.