Policija zaplenila 13 kilograma marihuane

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2010, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija zaplenila 13 kilograma marihuane

BATROVCI - Zajedničkom akcijom carine i policije, na graničnom prelazu sa Hrvatskom, Batrovci sprečen je pokušaj krijumčarenja 13 kilograma marihuane "skank", saopštila je danas Uprava carine.

Ta vrsta opojne droge bila je sakrivena u 17 paketa u specijalno napravljenom "bunkeru" rezervoara automobila, slovenačke registracije, navodi se u saopštenju.

Carinici su drogu pronašli pošto je iz rezervoara istočeno gorivo, "jer je tek tada bilo moguće otkriti da postoji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << još jedna specijalno napravljena pregrada, gde je potom pronađen opijat".

Slovenački državljanin koji je uhvaćen u pokušaju krijumčarenja droge predat je u dalju nadležnost policiji i istražnim organima.

"Skank" je opojna droga koja sadrži koncentrovanu marihuanu, odnosno njen cvet s visokim procentom psihoaktivne supstance, čija je vrednost na narko tržištu Srbije i zapadne Evrope i do nekoliko hiljada evra za kilogram.

Uzgaja se u staklenicima ili u kućnim uslovima uz pomoć sistemama za zagrevanje, ventilaciju ...a narko dileri mogu da imaju i pet berbi godišnje, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.