Policija uručila kaznu britanskom premijeru, moraće da plati ili će ići na sud

Izvor: B92, 20.Jan.2023, 21:11

Policija uručila kaznu britanskom premijeru, moraće da plati ili će ići na sud

Britanski premijer Riši Sunak izvinio se zbog greške koju je počinio tako što se vozio u automobilu bez pojasa , izjavio je danas portparol Dauning strita.

Snimak u kojem Sunak govori o najnovijem vladinom krugu finansiranja za "podizanje nivoa" zajednica širom zemlje, podeljen je mnogo puta na društvenim mrežama i na njemu se vidi kako govori u kameru sa zadnjeg sedišta svog automobila ali nije vezan sigurnosnim pojasom, preneo je Rojters.

"To je bila greška >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u proceni. Premijer je skinuo pojas da bi snimio kratki klip", rekao je portparol Dauning strita novinarima.

On u potpunosti prihvata da je to bila greška i izvinjava se, dodao je portparol. Međutim, izvinjenje ga nije spasila od kazne.

Naime, londonsa policija je saopštila da je premijeru uručila kaznu zbog nenošenja sigurnosnog pojasa u atomobilu.

Kazna za ovaj prekršaj na licu mesta iznosi oko 100 funti, a može da naraste i do 500 ukoliko slučaj završi na sudu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.