Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Okt.2014, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija uklonila barikade u kvartu Hongkonga

Policija u Hongkongu rano jutros uklonila je u barikade demonstranata u Mongkoku, jednoj od glavnih lokacija prodemokratskih demonstranata koji su blokirali ulice te bivše britanske kolonije od 28. septembra, prenosi kineska agencija Sinhua.

Od ranog jutra oko 100 policajaca krenula je u iznenadnu akciju u tom kvartu gde je još spavala nekolicina demonstranata.

Policija je uklonila šatore, bambus i druge predmete u sastavu barikada, pre nego što su demonstrantu uspeli da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << pruže bilo kakav otpor, navodi Sinhua.

Lokacija Mongkok, bila je skoro prazna u trenutku intervencije policije. Na tom mestu je bilo žestokih sukoba izmedju demonstranata i njihovih protivnika tokom skoro tri nedeljle demonstracija.

Lokacija u Mongkoku nalazi se preko puta Luke Viktorija gde su glavni kvartovi demonstranata blizu sedišta regionalne vlade i trgovinske četvrti.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Hong Kong: Policija uklonila barikade

Izvor: Vesti-online.com, 17.Okt.2014

Policija u Hong Kongu rano jutros uklonila je u barikade demonstranata u Mongkoku, jednoj od glavnih lokacija prodemokratskih demonstranata koji su blokirali ulice te bivše britanske kolonije od 28. septembra, prenosi kineska agencija Sinhua. ..Policija počela sa uklanjanjem barikada ranu ujtru kada...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.