Izvor: Southeast European Times, 01.Avg.2008, 04:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija uhapsila devet osoba u istrazi bombaških napada u Istanbulu

31/07/2008

ANKARA, Turska -- Policija je u sredu (30. jula) uhapsila devet osoba u vezi sa dvostrukim bombaškim napadom u nedelju u Istanbulu. U izveštajima lokalnih medija navodi se da policija nije dala detalje o osumnjičenima ili njihovom mogućem motivu. Dve bombe eksplodirale su u razmaku od nekoliko minuta u prometnoj istanbulskoj ulici u nedelju uveče, usmrtivši 17 osoba, uključujući petoro dece, dok je preko 150 lica povređeno. "One su namerno bile usmerene na nevine ljude, >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << bez obzira da li se radilo o muškarcima ili ženama, starijim osobama ili deci", rekao je predsednik Abdulah Gul koji je u sredu posetio mesto eksplozija. Mada zvaničnici misle da je u to upletena teroristička Kurdistanska radnička partija (PKK), ta grupa poriče svaku umešanost.

U međuvremenu u sredu, Generalštab Turske vojske saopštio je da su snage bezbednosti uhapsile pet pripadnika PKK u planinskoj oblasti u jugoistočnoj pokrajini Sirnak. Trupe su takođe zaplenile izvesnu količinu oružja i 20 kilograma eksploziva. (Hurijet, novinska agencija Anadolu, Zaman, Turkiš Pres, Sabah, AFP, Rojters, BBC - 30/07/08)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.