Policija u makedonskoj A1

Izvor: RTS, 25.Nov.2010, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija u makedonskoj A1

Finansijska policija i poreski inspektori ušli su u prostorije televizije A1 u Skoplju. Uređivački tim tvrdi da je reč o upadu, zbog toga što televizija ima kritički stav prema vlasti.

U zgradi televizije A1 u Skoplju, u toku je istraga o firmama koje su vlasništvo ili su u vezi sa vlasnikom televizije Velijom Rankovskim.

Meta istrage nije televizija niti ostali mediji u vlasništvu Rankovskog, nego druge firme u njegovom vlasništvu, navode u policiji.

>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Kada su ispektori zatražili policijsku asistenciju da bi sproveli istragu, došlo je do koškanja između policajaca i zaposlenih, posebno novinara. Zaposleni na televiziji žalili su se i da im nije dozvoljeno da napuste zgradu.

U prostorije televizije večeras su došli i predstavnici opozicionog Socijaldemokratskog saveza, kao i članovi drugih opozicionih partija.

Uređivački tim tvrdi da se radi o upadu vlasti u taj nezavisni medij, zbog toga što televizija ima kritički stav prema aktuelnoj vlasti.

Zaposleni su pozvali građane i nevladine organizacije na odbranu A1 i demokratije, ističući da je ta TV stanica pod policijskom opsadom.

Urednik televizije Mladen Čadikovski rekao je da ne zna šta se događa i zašto policajci tako postupaju i da televizija liči na vojnu bazu iz koje niko ne može niti da izađe, niti u nju da uđe.

Portparol makedonske policije Ivo Kotevski rekao je da policija postupa po zahtevu finansijske policije koja vrši uvid i kontrolu u tim objektima i da nije reč o blokadi televizije A1.

U međuvremenu, pristalice opozicionih partija počele su da se okupljaju ispred zgrade televizije A1.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policija u zgradi skopske televizije "A1"

Izvor: Mondo, 25.Nov.2010

Skopska televizija "A-1" saopštila je da se nalazi pod policijskom blokadom. Prema navodima policije, vrši se istraga o firmama koje su vlasništvo ili su povezane s vlasnikom televizije Velijom Rankovskim.

Nastavak na Mondo...

Odblokirana zgrada televizije A1

Izvor: B92, 26.Nov.2010, 11:20

Soplje -- Završena policijska blokada zgrade najuticajnije televizije u Skoplju A1. Ta televizija od jutros emituje redovan program...Finansijska policija i poreski inspektori ušli su sinoć u prostorije televizije A1 u Skoplju, najveće privatne televizije naklonjene opoziciji, i blokirali zgradu...Ta...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.