Izvor: Nezavisne Novine, 13.Feb.2018, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija traži optužnicu protiv Netanjahua

JERUSALIM - Izraelska policija preporučila je podizanje optužnice protiv premijera Benjamina Netanjahua u vezi sa dva slučaja korupcije, javili su lokalni mediji.

Konačnu odluku o podizanju formalne optužnice protiv Netanjahua donijeće tužilaštvo, i to u roku od nekoliko sedmica ili mjeseci.

Netanjahu, koji je u više navrata rekao da nije kriv, nije obavezan da se povuče.

On je rekao da će da nastavi da vodi Izrael.

"Nastaviću da vodim >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Izrael odgovorno i vjerno", rekao je Netanjahu u televizijskom obraćanju naciji.

Premijer koji se suočava sa preporukom policije da bude formalno optužen ili je formalno optužen za krivična djela nije obavezan da se povuče, podsjeća BBC.

Izraelski mediji javili su da se jedan slučaj odnosi na primanje darova od biznismena, a drugi na razgovor Netanjahua sa izdavačem jednog izraelskog lista u vezi sa smanjenjem konkurencije u medijskom sektoru u zamjenu za pozitivnije pisanje.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.