Policija sumnja: Jotka poslao zeta da ubije Dejana Stankovića?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Sep.2018, 22:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija sumnja: Jotka poslao zeta da ubije Dejana Stankovića?!

Proveo 15 godina u zatvoru

Glavnog rivala Zorana Jotića Jotke (63) u kruševačkom podzemlju Dejana Stankovića Ždrokinca (71), prema sumnjama policije, ubio je odbegli S.R., koji je u vezi sa Jotkinom ćerkom.

Pročitajte i:

Za S.R. je, podsetimo, raspisana međunarodna poternica zbog sumnje da je u junu ubio Stojanovića, a mesec dana ranije i Ždrokinčevog sina Vojina.

- Jotić, koji je vođa takozvane Jotkine grupe, sumnjiči se da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je S.R. pomagao u ubistvu Stojanovića. Na osnovu do sada prikupljenih dokaza, sumnja se da je šef Jotkine grupe zadužio dečka svoje ćerke da ukloni konkurenciju. Poznato je da je on pre pet meseci izašao iz zatvora, u kom je proveo 15 godina, i da je s njegovim izlaskom počeo krvavi rat za osvajanje podzemlja.

Za logističku podršku S.R. bio je zadužen Jotkin najbliži saradnik I.G.

- I.G. je Jotićeva desna ruka i čovek od najvećeg poverenja. On je najverovatnije S.R. odvezao do mesta na kom je izvršeno ubistvo i zatim ga sklonio na sigurnu lokaciju. Sumnja se da su ubici potom članovi grupe pomogli da napusti Srbiju i skloni se u Nemačku.

Jotić i I.G., podsetimo, uhapšeni su u petak u velikoj akciji Žandarmerije. Njima se na teret stavlja samo pomaganje u ubistvu Stankovića starijeg, ali se proverava da li su na isti način učestvovali i u ubistvu Vojina, s obzirom na to da istražitelji veruju da su dva zločina povezana.

- Dok je Jotka boravio u zatvoru u Zabeli, S.R. je počeo da se zabavlja sa njegovom ćerkom. Po izlasku Jotića u martu ove godine, oni su se zbližili, pa je praktično i on postao deo ekipe svog tasta – navodi se iz istrage.

Jotka je uhapšen i u akciji „Sablja“ 2003. godine, tačnije dva dana posle ubistva premijera Zorana Đinđića. Njegova kriminalna grupa bila je prva kojoj se sudilo pred Specijalnim sudom za organizovani kriminal u Beogradu. U zatvoru je proveo 15 godina, koliko je iznosila jedinstvena kazna u dva predmeta, za iznude i reketiranje, kao i za podmićivanje sudije Vrhovnog suda da bi izdejstvovao blažu kaznu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.