Policija spasila Skoplje

Izvor: RTS, 08.Mar.2013, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija spasila Skoplje

Demonstranti se razbežali pošto su naišli na kordon policije u Skoplju. Oko stotinak, mahom maloletnika, krenulo u protest posle molitve, ali su naišli na stotine policajaca i desetine oklopnih vozila i džipova. Polomljeno nekoliko stakala.

Svega nekoliko stakala polomljeno je pre nego što je grupa od stotinak mladih Albanaca odustala od namere da demonstrira centrom Skoplja, suočena sa znatno brojijim makedonskim specijalcima, a i nedostatkom bilo kakve podrške da se ponovo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prošlonedeljno nasilje.

Demonstranti su pokušali da dođu do centra grada, odnosno do zgrade vlade, ali su usput naišli na policijski kordon, posle čega je grupa jednostavno odustala od daljeg protesta.

Sve albanske političke partije u Makedoniji, ali i tamošnja islamska zajednica ogradili su se od protesta, apelujući na mladiće da ne izazivaju nerede.

Protekle sedmice, ulice Skoplja bile su poprište sukoba sa policijom, jer su demonstrirali prvo Makedonci, a odmah zatim i Albanci. Direktan povod za nasilne proteste bilo je imenovanje nekadašnjeg komandanta albanskih gerilaca, Talata Džaferija za ministra odbrane.

U sukobima koji su dva dana paralisali Skoplje, povređeno je desetak osoba, a zapaljeni su autobusi, prevrtani automobili, a porazbijani su i izlozi na velikom broju prodavnica.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stotinak mladih Albanaca protestovalo u Skoplju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Mar.2013

Nakon džuma-namaza mahom stotinak mlađih demonstranta okupili su se ispred Jaja-pašine džamije, nakon čega su se uputili prema zgradi Vlade Makedonije i po okončanju protesne štetnje razišli bez većih incidenata, javlja dopisnik RSE iz Skoplja. Stotinjak albanskih demonstranata, koji su...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Policija spasila Skoplje albanskog besa

Izvor: Vesti-online.com, 08.Mar.2013

Dva policajca povređena su danas u Skoplju od kamenica koje su na njih bacali albanski demonstranti. Učesnici protesta, među kojima je bilo najviše maloletnika, kamenovali su policiju koja ih je sprečila da dođu do zgrade Vlade Makedonije...Albanski demonstranti su pokušali da dođu do zgrade...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.