Policija proverava navode Demokratske stranke po nalogu tužilaštva, Jerkov sutra na saslušanju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2020, 16:17

Policija proverava navode Demokratske stranke po nalogu tužilaštva, Jerkov sutra na saslušanju

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu dalo je nalog policiji da proveri navode iz krivične prijave koju je 15. maja Demokratska stranka podnela protiv Aleksandre Jerkov i još nekoliko članova te stranke zbog sumnje da su falsifikovali potpise, rečeno je danas Tanjugu u tom tužilaštvu.

U okviru provere navoda policija će, pored ostalog, obaviti i razgovore sa licima pomenutim u prijavi, navode u tužilaštvu.

Dodaju da će po dobijanju izveštaja od policije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odlučiti o daljem toku postupka i da li ima potrebe za drugim dokaznim radnjama, odnosno biće utvrđeno da li ima elemenata krivičnog dela falsifikovanje potpisa ili nekog drugog krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti.

Demokratska stranka na čelu sa Zoranom Lutovcem sumnja da je došlo do falsifikovanja nekih potpisa u zahtevu određenog broja članova stranke koji su tražili sazivanje vanredne sednice stranke za 17. maj.

Sednica stranke je inače planirana za 31. maj.

Jerkov: Nemam čega da se bojim 

Potpredsednica Demokratske stranke Aleksandra Jerkov potvrdila je danas da je dobila poziv za saslušanje povodom krivične prijave koju je protiv nje zbog falsifikovanja podneo predsednik stranke Zoran Lutovac.

"Upravo sam dobila poziv i dogovorila sa inspektorom koji me je zvao da sutra idem da dam izjavu. Ja nemam niti od čega da bežim, niti šta da krijem, niti da na neki drugi način izbegavam to saslušanje", rekla je Jerkov za Tanjug i dodala da je šokirana i uznemirena.

Ona je dodala da za 20 godina koliko se bavi politikom nijedan politički protivnik, pa ni oni koji su je, kaže, najviše maltretirali, SNS i SRS, nisu imali razloga da podnesu krivičnu prijavu protiv nje, zato što je, kaže, sve što je ikada radila u politici i životu, radila pošteno.

Sada je, kaže, došla u situaciju da objašnjava svojim roditeljima, koji se, kažu, brinu za nju zbog Šešelja i SNS, da sada treba da se brinu i zbog toga što je predsednik njene stranke naziva kriminalcem i to zato što drugačije misli i zato što je tražila sednicu Glavnog odbora.

Jerkov je rekla i da nije mislila da će ovu situaciju doživeti ikada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Policija proverava navode DS-a o falsifikovanju potpisa, Jerkov potvrdila da je dobila poziv

Izvor: RTS, 20.Maj.2020

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu dalo je nalog policiji da proveri navode iz krivične prijave koju je 15. maja Demokratska stranka podnela protiv Aleksandre Jerkov i još nekoliko članova te stranke zbog sumnje da su falsifikovali potpise, rečeno je "Tanjugu" u tom tužilaštvu. Jerkov...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.