Izvor: B92, 19.Jan.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija privela jos cetvoricu aktivista "Otpora "

Studentski pokret "Otpor" saopstio je da je policija u Krusevcu privela na informativni razgovor cetvoricu aktivista tog pokreta. U saopstenju se podseca da je u sredu na informativnom razgovoru u krusevackoj policiji bio i aktivista "Otpora" Srdjan Milivojevic, koji je posle dva saslusanja pusten. "U poslednja 24 casa MUP Srbije priveo je aktiviste 'Otpora' tacno 12 puta, dok je ukupan broj hapsenja i privodjenja od septembra prosle godine premasio stotinu", dodaje se u saopstenju studentskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pokreta "Otpor".

Policija je pretresla Milivojevicev stan, u njegovom prisustvu, i iz njega odnela kompletan materijal "Otpora" - oko 2.000 plakata, 10.000 kalendara, rekli su agenciji Beta u sedistu "Otpora" u Beogradu. "Otpor" navodi i da policija tereti Milovojevica za crtanje grafita po gradu. Milivojevic je i juce privodjen u krusevacku policiju, zajedno sa cetvoricom aktivista "Otpora", jer su lepili plakate u centru Krusevca.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.