Policija pretresla vile osumnjičenih za šverc kokaina

Izvor: Blic, 21.Jan.2010, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija pretresla vile osumnjičenih za šverc kokaina

Specijalno tužilaštvo za borbu protiv organizovanog kriminala proširilo je istragu protiv Darka Šarića i Gorana Sokovića povodom krijumčarenja narkotika iz Južne Amerike.

Oni se sumnjiče se da su sa Željkom Vujanovićem, protiv koga je istraga pokrenuta u oktobru 2009. godine, organizovali pošiljku dve tone kokaina koje je zaplenjen u Urugvaju, saznaje ekskluzivno "Blic".

Na predlog Tužilašva za organizovani kriminal, a po naredbi istražnog sudije, danas >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su pretreseni objekti u vlasništvu osumnjičenih Šarića i Sokovića. Pretres su sproveli pripadnici kriminalističke policije uz asistenciju Protivterorističke jedinice.

Kako sazanje „Blic", radi se o novom proširenju istrage koja je pokrenuta u oktobru 2009. godine posle zaplene više od dve tone kokaina u zajedničkoj akciji srpske BIA i američke DEA.

Poslednja akcija rezultat je saradnje policija i bezbednosnih organa Srbije, Argentine i Urugvaja. Zahvaljujući saradnji Specijalnog tužilaštva sa pravosudnim organima tih zemlja, kao i nekih evropskih zemlja, istraga je proširena na sam vrh ove međunarodne kriminalne grupe.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.