Policija ponovo ispitivala Netanijahua

Izvor: B92, 17.Avg.2018, 23:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija ponovo ispitivala Netanijahua

Jerusalim -- Izraelski premijer Benjamin Netanijahu ponovo je razgovarao s policajcima koji vode više istraga o korupciji, preteći tako njegovoj dugoj vlasti.

Policajci su Netanijahua ispitivali u njegovoj rezidenciji u Jerusalimu, saopštila je policija.

Prema navodima medija, tema saslušanja je bila takozvana "afera Bezek", nazvana po najvećoj izraelskoj telekomunikacionoj kompaniji.

Netanijahu je ispitivan više od 10 puta, nekad kao osumnjičeni a nekad >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao svedok u slučajevima.

U okviru afere "Bezek" policija želi da sazna da li je bračni par Netanijahu pokušao da obezbedi pozitivno izveštavanje na informativnom sajtu Vala u zamenu za vladine usluge, koje su Bezeku mogle doneti stotine miliona dolara.

Premijerov portparol je danas izjavio da nije bilo nikakvih kompromisa. Netanijahu je do 2017. bio i ministar za telekomunikacije.

U istrazi afere "Bezek", kao i svim drugim istragama, izraelski premijer tvrdi da se radi o "lovu na veštice" i da ni ne pomišlja da napusti funkciju. Čak i ako bude optužen, Netanijahu nema zakonsku obavezu da podnese ostavku.

On ima priliku da po dužini vladavine nadmaši osnivača Izraela Davida Ben Guriona.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policija ponovo ispitivala Netanjahua

Izvor: N1 televizija, 17.Avg.2018

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu je ponovo razgovarao s policajcima koji vode više istraga o korupciji, preteći tako njegovoj dugoj vlasti...Policajci su Netanjahua ispitivali u njegovoj rezidenciji u Jerusalimu, saopštila je policija...Prema navodima medija, tema saslušanja je bila takozvana...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.