Policija nezakonito postupala

Izvor: B92, 08.Jan.2013, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Policija nezakonito postupala"

Novi Sad -- Zaštitnik građana je saopštio da Policijska uprava u Novom Sadu nije preduzela mere za otklanjanje propusta izvršenih na štetu deteta B.A. iz Srbobrana.

Policijska uprava u Novom Sadu nije preduzela mere radi otklanjanja propusta izvršenih na štetu prava, interesa i dostojanstva ličnosti deteta, saopštio je danas zaštitnik građana povodom pritužbe punomoćnika majke deteta.

U saopštenju se navodi da je zaštitnik građana utvrdio da je Policijska uprava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Novom Sadu propustila da utvrdi sve činjenice o nezakonitom, nepravilnom i neprofesionalnom postupanju policijskih službenika prema maloletniku i nije postupila po merama koje je, u vezi s tim slučajem, predložio Sektor unutrašnje kontrole policije.

"Policijska uprava Novi Sad i Sektor unutrašnje kontrole policije obezbediće da se u budućim slučajevima pritužbi protiv policijskih službenika u potpunosti utvrde sve činjenice i razmotre sve okolnosti i u potpunosti uvažavaju nadležnosti i ovlašćenja Sektora unutrašnje kontrole policije, kao i mere koje ovaj organ interne kontrole rada policije predloži", navodi zaštitnik građana.

Pritužbu da je 18. februara 2011. godine maloletni B.A. bio žrtva torture i zlostavljanja, koju su, kako piše u saopštenju, učinili policijski službenici Policijske stanice Srbobran, V.V., G.G. i D.D. zaštitniku građana podnela je maloletnikova majka.

U pritužbi se navodi da je krivična prijava zbog krivičnog dela zlostavljanja i mučenja, iznuđivanja iskaza i teške telesne povrede protiv imenovanih policijskih službenika podneta Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

U saopštenju se kaže da se u objašnjenju zašto se tek sada obraćaju zaštitniku građana navodi činjenica da "do današnjeg dana niko od nadležnih organa nije preduzeo nijednu radnju u cilju procesuiranja službenih lica MUP-a, kao i da su ta lica, znajući da postoji krivična priajva protiv njih, počeli preko trećih lica u Srbobranu da vrše pritisak na maloletnikovu porodicu".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zaštitnik građana o zlostavljanju maloletnika: Policija nezakonito postupala

Izvor: Blic, 08.Jan.2013

Policijska uprava u Novom Sadu nije preduzela mere radi otklanjanja propusta izvršenih na štetu prava, interesa i dostojanstva ličnosti deteta, saopštio je danas zaštitnik građana povodom pritužbe punomoćnika majke deteta B.A. iz Srbobrana...U saopštenju se navodi da je zaštitnik građana utvrdio...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.