Policija nas pretresa i uzima sve što nađe

Izvor: B92, 03.Nov.2015, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Policija nas pretresa i uzima sve što nađe"

U Bosilegradu, mestu pored granice sa Bugarskom, sve je više izbeglica i migranata, a u tom mestu nema privremenog prihvatilišta.

Za migrante koji dođu u Bosilegrad nema ni organizovanog prevoza, zbog čega moraju da pešače i po sto kilometara.

U grupama od deset do petnaest, migranti po nekoliko dana preko planina iznad Bosilegrada pokušavaju da pređu granicu i uđu na teritoriju Srbije.

Kako kažu, bugarski policajci im ne dozvoljavaju da koriste puteve >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i veoma ih detaljno pretresaju.

Oni navode da ih bugarska policija tera da podignu ruke, a potom ih pretresaju i uzimaju sve što nađu.

Kada i dođu u Bosilegrad, migranti dobiju dokument za nastavak putovanja, ali su prinuđeni da put nastave pešice.

U opštini Bosilegrad objašnjavaju da su počeli pripreme za prihvat migranata jer su zime na nadmorskoj visini od 1000 do 1700 metara veoma hladne i opasne.

“Migranti koji imaju novac iz Bosilegrada ka Beogradu mogu i autobusom, ali samo jednom dnevno. Beograd je od Bosilegrada udaljen 390 kilometara”, rekao je predsednik opštine Vladimir Zaharijev.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.