Policija na novom tragu 16 godina od nestanka male Medlin: Pretražuju se jezero i brana

Izvor: B92, 22.Maj.2023, 21:04

Policija na novom tragu 16 godina od nestanka male Medlin: Pretražuju se jezero i brana

Portugalska policija izvršiće pretragu kod brane Arade, gde je pre 16 godina nestala trogodišnja devojčica iz Velike Britanije.

Kako su javili lokalni mediji, potragu, koja će početi sutra, zatražila je nemačka policija, pošto je to područje posetio nezvanično osumnjičeni za njen nestanak Kristijan Brukner (45).

Portugalski tužioci 2022. godine proglasili su Bruknera formalnim osumnjičenim, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Područje dugačko više od dva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kilometra blokirano je danas nešto posle podneva. Nemačka policija nije zvanično potvrdila potragu, ali je navela da su informacije tačne, a očekuje se da će sutra objaviti saopštenje.

Na udaljenom rezervoaru u Algarveu, mestu udaljenom 50 kilometara od mesta gde je Madlen nestala, uočeno je prisustvo policije.

Očekuje se da će potraga trajati najmanje dva dana i duže ako bude pronađeno nešto relevantno.

Biće to prva velika operacija te vrste od juna 2014. godine, kada je britanskoj policiji data dozvola da pretražuje Praja da Luz, uz pomoć pasa treniranih za pronalaženje tela.

Trogodišnja Medlin iz Rotlija u Lesterširu bila je na odmoru sa porodicom u odmaralištu Oušn klub u Praja da Luz, u portugalskom Algarveu, kada je nestala 3. maja 2007.godine.

Ranije ovog meseca, porodica Meken, koja nikad nije odustala od potrage za devojčicom, održala je bdenje povodom 16 godina od njenog nestanka.

Brukner, osuđeni seksualni prestupnik, trenutno služi sedmogodišnju kaznu zbog silovanja koje je počinio 2005. godine u Portugalu.

Nemački državljanin je živeo u blizini letovališta Praja da Luz kada je porodica Meken bila na odmoru.

Brukner nikada nije optužen za Madlenin nestanak i negirao je bilo kakvu umešanost u taj zločin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nova potraga za Madeleine McCann, pretražuju se brana i jezero u Portugalu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Maj.2023

Pojavio se novi trag u slučaju Madeleine McCann, djevojčice koja je nestala u Portugalu u odmorištu Praia da Luz 2007. godine. Policija će pretražiti branu Arade i obližnje akumulacijsko jezero. Radi se o brani koja se nalazi 50 kilometara od mjesta gdje je djevojčica nestala. Christiana Bruecknera...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.