Policija izvodi demonstrante iz džamje El Fateh u Kairu

Izvor: Blic, 17.Avg.2013, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija izvodi demonstrante iz džamje El Fateh u Kairu

Kairo - Egipatska policija počela je danas popodne da nasilno izvodi pristalice svrgnutog predsednika Muhameda Mursija iz džamije El Fatih na centralnom trgu Ramzes u Kairu, gde su oni proveli skoro 24 časa, javljaju svetski mediji.

Dok ih policija izvodi, gradjani okupljeni ispred džamije udaraju štapovima i motkama Mursijeve pristalice, javio je izveštač agencije Frans pres.

Policija je ranije pucala u vazduh kako bi rasterala demonstrante okupljene oko džamije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Jedan očevidac je egipatskoj agenciji MENA rekao da je neko sa minareta džamije El Fatih pucao na bezbednosne snage, koje su uzvrtile paljbom na napadača.

Jedna žena, koja je bila u džamiji, ranije je Frans presu telefonom rekla da demonstranti traže uveravanja da neće biti hapšeni i da će ih vojska zaštiti od napada protivnika svrgnutog predsednika, okupljenih ispred džamije.

Džamija El Fatih je jedna od najvećih na svetu, ima 6.500 kvadratnih metara i može da primi oko 7.000 vernika.

Egipatska policija juče je uhapsila 1.004 osobe za koje se sumnja da su članovi Muslimanskog bratstva, kojem pripada i Mursi. Mursijeve pristalice juče su se ponovo okupile na ulicama egipatskih gradova uprkos policijskom času i uvedenom vanrednom stanju.

Bratstvo je danas saopštilo da je među poginulim demonstrantima i Amar Badi, sin jednog od lidera Bratstva, Muhameda Badija. Muslimansko bratstvo pozvalo je danas na nove proteste. Sukobi su eskalirali u sredu, pošto je policija odlučila da rastera pristalice svrgnutog predsednika sa dva trga u Kairu. Tada je poginulo više od 600 ljudi.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Policija isterala demonstrante iz džamje u Kairu

Izvor: Vesti-online.com, 17.Avg.2013

Egipatska policija počela je danas popodne da nasilno izvodi pristalice svrgnutog predsednika Muhameda Mursija iz džamije El Fatih na centralnom trgu Ramzes u Kairu, gde su oni proveli skoro 24 časa, javljaju svetski mediji. ..Sukobi sve žešći na ulicama Kaira i ostalih egipatskih gradova.. ..Dok...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.