Policija istražuje događaje tokom lokdauna u Dauning stritu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2022, 13:19

Policija istražuje događaje tokom lokdauna u Dauning stritu

Britanski premijer Boris Džonson ne smatra da je prekršio zakon, ali isto tako smatra da je u redu da policija istražuje navode o nizu događaja u njegovoj rezidenciji u Dauning stritu, izjavio je danas njegov portparol.

"Premijer smatra da je sasvim u redu da policija istražuje navode", rekao je portparol i dodao da će svi u potpunosti sarađivati u istrazi koja je ranije danas najavljena, prenosi agencija Rojters.

Upitan da li Džonson misli da je prekršio zakon, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << njegov portparol je rekao: "Pošteno je reći da ne misli".

Britanska policija saopštila je ranije danas da istražuje navode o nizu događaja održanih u kancelarijama premijera Borisa DŽonsona u Dauning stritu tokom lokdauna, a nakon što je dobila dokaze iz interne vladine istrage o nizu skupova.

Nove tvrdnje su se pojavile sinoć kada je TV mreža ITV njuz izvestila da je premijer Džonson organizovao zabavu tokom prvog lokdauna uvedenog zbog kovida-19 u junu 2020. godine, a kada su bila zabranjena sva društvena okupljanja u zatvorenom prostoru.

"Mogu da potvrdim da policija sada istražuje niz događaja koji su se desili u Dauning stritu i Vajtholu u poslednje dve godine, a u vezi sa potencijalnim kršenjem propisa", izjavila je šef Metropoliten policije, Kresida Dik, prenosi agencija Rojters.

Kako navodi britanska agencija u izveštaju, ovaj poslednji događaj dodat je na dugačku listu kršenja karantina u Dauning stritu, uključujući zabavu "donesi svoje piće", na koju je DŽonson rekao da je prisustvovao misleći da je to radni događaj.

Njegov kabinet je osporio da je bila organizovana zabava i u izjavi za ITV Njuz naveo da se grupa zaposlenih koja je toga dana bila na poslu u rezidenciji premijera okupila nakratko u kabinetu, posle sastanka kako bi čestitala rođendan premijeru, ''koji se zadržao manje od 10 minuta''.

U saopštenju vladinog kabineta navodi se da istraga, koju sprovodi viša državna službenica Sju Grej se nastavlja, kao i da je ona u kontaktu sa Metropoliten policijom.

Kako se navodi u medijskim izveštajima, objavljivanje njenih nalaza u vezi sa ovom istragom moglo bi da bude odloženo.

Prema anketama istraživanja javnog mnjenja premijeru Džonsonu su sve ove tvrdnje iznete u javnost ugrozile rejting, a nekoliko konzervativaca pozvalo ga je da podnese ostavku, podseća Rojters.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

DŽONSON NA TAPETU Policija otvara istragu O ZABAVAMA u rezidenciji premijera tokom lokdauna

Izvor: Blic, 25.Jan.2022

Britanska policija saopštila je danas da istražuje navode o niz događaja održanih u kancelarijama premijera Borisa Džonsona u Dauning stritu tokom lokdauna nakon optužbi da je tada prekršen zakon.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.