Policija demantovala da su jake policijske snage krenule da ruše krstionicu

Izvor: Beta, 04.Apr.2019, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija demantovala da su jake policijske snage krenule da ruše krstionicu

Crnogorska policija demantovala je navode da se velike policijske snage iz Podgorice kreću prema Miholjskoj Prevlaci, kako bi obezbedjivale rušenje bespravno podignute krstionice u tivatskom zalivu.Vijesti su prethodno objavile da se oko 15 časova u Boki proširila informacija da, navodno, velike policijske snage iz Podgorice kreću prema Miholjskoj Prevlaci, kako bi obezbedjivale rušenje krstionice koje su vernici već jednom sprečili u utorak u zoru.Vijesti navode da se nakon što se pročula ta informacija za manje od pola sata u kompleksu manastira okupilo nekoliko stotina ljudi spremnih da brane krstionicu.Vernici i sveštenstvo već dva dana organizuju dežurstva u smenama na Prevlaci da brane krstionicu.Pokušaj Ministarstva održivog razvoja i turizma (MORT) i firme koju je ono angažovalo da pre dva dana sruši bespravno podignutu krstionicu manastira Svetog Arhangela Mihaila na prevlaci kod Tivta, nije uspeo.Na Ostrvu cveća na kome se nalazi krstionica, okupilo se sveštenstvo i nekoliko stotina gradjana koji nisu dozvolili rušenje krstionice, a poručili su da se odatle neće povući dok država ne odustane od rušenja.Krstionica na Ostrvu cveća, u zoni morskog dobra, nelegalno je sagradjena. Ministarstvo je naložilo Srpskoj crkvi da ukloni ovaj objekat, ali ona to nije uradila u ostavljenom roku.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

CG policija demantovala da su jake snage krenule da ruše krstionicu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Apr.2019

Crnogorska policija demantovala je navode da se velike policijske snage iz Podgorice kreću prema Miholjskoj Prevlaci, kako bi obezbjeđivale rušenje bespravno podignute krstionice u tivatskom zalivu. Podgoričke Vijesti su prethodno objavile da se oko 15 sati u Boki proširila informacija da, navodno,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.