Policija: Zabraniti proteste u blizini izbeglica

Izvor: B92, 27.Jul.2015, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija: Zabraniti proteste u blizini izbeglica

Predsednik nemačkog Sindikata policajaca Rajner Vendt pozvao je na zabranu održavanja demonstracija na daljini od najmanje kilometar od izbegličkih centara.

Ovaj poziv usledio je nakon niza nasilnih incidenata u Nemačkoj.

On je za nemačke novine "Zarbruker" rekao da "osobe koje beže od progona imaju pravo da ne gledaju u lice bacača kamenja", prenosi AP.

Nemačka se suočava sa porastom broja napada na strane državljane, kao i vandalizma usled sve većeg >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << broja tražilaca azila, koji se očekuje da će se udvostručiti do kraja godine.

Naime, vandali su juce polomili polovinu prozora u hotelu u nemačkom gradu Drezden, gde bi tokom nedelje trebalo da počne da se gradi utočište za izbeglice.

Tri osobe povredjene su u petak u sukobu izmedju ekstremne desnice i pristalica izgradnje izgradnje kampa za izbeglice u Drezdenu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.