Policajka slavila unapređenje uz pesmu NE MOŽE NAM NIKO NIŠTA, pa dobila KRIVIČNU PRIJAVU od kolega

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jan.2024, 21:01

Policajka slavila unapređenje uz pesmu "NE MOŽE NAM NIKO NIŠTA", pa dobila KRIVIČNU PRIJAVU od kolega

Promociju je nedavno proslavila i obeležila snimkom na društvenim mrežama sa tortom i pesmom Mitra Mirića.

Sindikat makedonske policije podneo je krivičnu prijavu protiv Maje Komnenović Milenkovske, službenice MUP-a, koja je prvobitno radila kao policajcka, a potom unapređena u zvanje komandira PU Mirkovci SVR Skoplje.

Predsednik Sindikata makedonske policije, kaže da je u njenom rasporedu izostavljena sistematizacija, koja ovde uopšte nije ispoštovana i prekršen >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je zakon. Promociju je nedavno proslavila i obeležila snimkom na društvenim mrežama sa tortom i pesmom "Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine" Mitra Mirića.

Sindikat je pozvao ministra Olivera Spasovskog da kaže da li će preduzeti odgovarajuće mere ili će nastaviti da tvrdi da Ministarstvo unutrašnjih poslova radi po zakonskim propisima i podzakonskim aktima. Sazdov pita zašto se napreduju kadrovi u MUP-u, a da ne ispunjavaju uslove propisane Zakonima i sistematizacijom.

- Nije po sistematizaciji od policajca da postane viši inspektor, pa v.d. komandira. Podneli smo krivičnu prijavu za zloupotrebu službenog položaja i ovlašćenja, uz to smo dostavili dokaze i imamo svedoke - kaže Sazdov. , koji je pozvao Tužilaštvo da postupi i reaguje nakon podnesene krivične prijave.

Reč je o slučaju sa unapređenjem unuke aktuelnog predsednika opštine Čučer Sandevo u komandanta PO Mirkovci. Bila je aktuelna sa snimkom na društvenim mrežama na kojem peva "Ništa nam ne može, jači smo od sudbine" ispred posebno napravljene torte za promociju uz davanje novca za muziku.

SMP tvrdi da je reč o sumnjama u zloupotrebu službenog položaja i ovlašćenja u cilju sticanja koristi za sebe i drugog, a na štetu drugih zaposlenih.

- Prijavljeni rukovodilac je postupio van granica svojih ovlašćenja, čime nije smela i ni u kom slučaju nije mogla da preuzme snagu koja je jača od Zakona o javnim nabavkama, Pravilnika o raspodeli, korišćenju, održavanju i obnavljanju vozila. MUP-a i Zakona o sprečavanju korupcije Ovakvim nestručnim postupkom komandant je postupio suprotno članovima 7, 10. i 14. Zakona o unutrašnjim poslovima - saopštio je danas SMP.

(Srbija Danas/Kurir/Kurir.mk)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.