Policajka se zbunila? Pojavio se novi snimak ubistva VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 14.Apr.2021, 20:34

Policajka se zbunila? Pojavio se novi snimak ubistva VIDEO/FOTO

Bruklin -- Nasilni protesti zbog novog policijskog ubistva Afroamerikanca u SAD traju već tri noći zaredom.

Smirivanju besa lokalne zajednice nisu pomogle ni ostavke šefa policije i policajke koja je upucala 20-godišnjeg Daunta Vrajta nakon što ga je s kolegama zaustavila zbog navodnog saobraćajnog prekršaja.

Ovog puta je poprište ubistva i nereda koji su usledili Bruklin Centru, gradiću u američkoj saveznoj državi Minesoti.

Tačnije, radi se o predgrađu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mineapolisa, grada u kojem je policajac u maju prošle godine ubio Afroamerikanca Džordža Flojda, nakon čega su širom SAD usledili često nasilni protesti pokreta "Black Lives Matter" protiv policijske brutalnosti i rasizma.

Vrajt je nasmrt upucan u nedelju nakon što se opirao hapšenju i pokušao da pobegne od policajaca natrag u svoj automobil.

A prema policijskom izvještaju i snimci koju su objavili, čini se da je ovo ubistvo bilo - nesrećni slučaj.

Naime, policajka je, tvrde iz policije Bruklin Centar greškom izvukla iz opasača pištolj umesto elektrošokera.

Policija je prikazan snimak telesne kamere policajke Kim Poter na kojoj se vidi borba između Vrajta i nje, kao i njenih dvoje kolega. Vrajt se, kad se istrgnuo iz ruku policajaca koji su pokušavali da mu stave lisice, vratio u automobil, a na snimku se čuje kako policajka izvlači pištolj vičući: "Šoker!"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nasilni protesti u Minesoti: Još jedan Afroamerikanac ubijen u intervenciji policije

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Apr.2021, 10:12

Policija se u ponedeljak uveče (12. aprila), drugu noć zaredom, sukobila sa učesnicima protesta u predgrađu Mineapolisa, koji su izbili nakon što je u nedelju u policijskoj intervenciji ubijen dvadesetogodišnji Afroamerikanac Donte Rajt.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.