Policajci udaljeni iz službe

Izvor: RTS, 27.Okt.2010, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajci udaljeni iz službe

Zbog povreda službene dužnosti, pet policajaca iz Sremske Mitrovice privremeno udaljeno iz službe. Protiv njih je pokrenut disicplinski postupak. Policajci su samoinicijativno legitimisali kockare, a zatim dvojici naneli telesne povrede.

Policijski službenici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici Slobodan Vuković (27), Srđan Kozbašić (27), Željko Drobnjak (25), Marko Mačkić (20) i Vladimir Pavković (30) privremeno su udaljeni iz službe, jer su prilikom intervencije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u kafani "Bela vita" u Sremskoj Mitrovici, samoinicijativno i protivno službenom nalogu, provalili zaključana vrata kafane u kojoj je dvadesetak lica učestvovalo u organizovanom pokeru.

Policajci su izveli Nikolu Šešelja (26) iz Zemuna i Đorđa Miščevića (23) iz Sremske Mitrovice i zadali im više udaraca po glavi i telu, navodi se u saopštenju MUP-a.

Od zadobijenih udaraca, Nikoli Šešelju i Đorđu Miščeviću konstatovane su teške telesne povrede.

Navedeni policijski službenici nisu prijavili ovaj događaj starešinama i dežurnoj službi Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, niti su ga evidentirali u službenim evidencijama.

Zbog teških povreda službene dužnosti, policajci će privremeno biti udaljeni iz službe i protiv njih će biti pokrenut disciplinski postupak.

U toku je zajednički rad Osnovnog javnog tužilaštva u Sremskoj Mitrovici i lokalne policije na utvrđivanju postojanja krivične odgovornosti policajaca.

Nakon utvrđenog činjeničnog stanja, protiv njih će biti podnete odgovarajuće krivične prijave.

Prethodno je Policijski sindikat Srbije saopštio da su pripadnici MUP-a samo radili svoj posao i da nikoga nisu pretukli, kao i da su mnogi koje su zatekli u kafiću, poznati policiji, a neki su kažnjeni i sa više od pet godina zatvora.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.