Policajci spasli   devojku iz ledene Save

Izvor: Blic, 23.Jan.2010, 00:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajci spasli devojku iz ledene Save

Policajci Zoran Radovanović (35) i Rade Vlajković (27) juče su u Šapcu iz ledene reke Save izvukli i spasli M. M. (27) iz Obrenovca. M. M. je promrzla i u šoku, a lekari u Opštoj bolnici u Šapcu kažu da nije životno ugrožena.

- Sticajem okolnosti bili smo u zgradi Policijske uprave kada je operater dobio poziv od radnika „Jugopetrola" da su videli nekoga u vodi i čuli kako doziva pomoć. Kolega Vlajković i ja smo istog trenutka ustali i utrčali u automobil da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odemo na lice mesta. Na oko 300 metara uzvodno od novog mosta na Savi i 50 metara od obale videli smo devojku da se drži za granu - priča Zoran Radovanović, šef Interventne policije.

Kako nije bilo u blizini čamca rečne patrole, Radovanović i Vlajković, inače vođa sektora, bez dvoumljenja su uskočili u ledenu reku da spasu utopljenicu. Iako nije iskusan plivač, Radovanović kaže da o sebi nije razmišljao i da hladnoću nije osećao već mu je, ističe, „samo bilo važno da dopliva do devojke i izvuče je na sigurno".

- Uplašio sam se kada sam joj prišao i video da je modra i bez svesti. Obratio sam joj se i odahnuo sam kada je otvorila oči. Ubrzo je došla vatrogasna ekipa, ali zbog nepristupačnog terena nisu mogli da bace konopac. Tada je kolega Vlajković otišao do radnika „Jugopetrola" po pomoć - priča Radovanović i dodaje da se ubrzo pojavio čovek u čamcu koji mu je pomogao da devojku izvuku iz vode.

Iako u šoku, M. M. je ispričala spasiocima da je u reku pala kada je prelazila železnički most, sagla se da očisti čizmice i tada je izgubila ravnotežu. Policajci spasioci su njenu torbu s dokumentima našli na novom mostu, nekoliko kilometara od mesta gde su je izvadili iz vode.

Devojka je na grani za koju se uhvatila pošto je pala u vodu provela više od sat vremena i kako ističu hrabri policajci, imala je mnogo sreće jer je mogla da se smrzne i umre.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.