Policajci sa fantomkama jurili članove ganga po Požarevcu

Izvor: Politika, 14.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajci sa "fantomkama" jurili članove ganga po Požarevcu

Džipovi puni policajaca sa "fantomkama" juče su krstarili Požarevcem u potrazi za članovima organizovane kriminalne grupe koja je osumnjičena da je za poslednjih šest godina budžet Srbije oštetila za oko 20 miliona evra. Uhapšeni požarevački biznismen Milan Kuzmanov, poznatiji kao Miško Bugarin, zajedno za privedenim Goranom Miletićem, jedan je od suvlasnika diskoteke "Planeta", nekadašnje "Madone", koju je za vreme vladavine Slobodana Miloševića u Požarevcu držao njegov sin Marko. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Kuzmanov je u vreme kada je Marko Milošević u kafeu "Roleks" u Požarevcu "nosio gajbice" bio jedan od suvlasnika ovog kafića.

Prema nezvaničnim informacijama, Kuzmanov je tokom devedesetih godina bio vrlo blizak i sa Marijom Milošević, a pojedini Požarevljani tvrde da se jedno vreme sa njom i zabavljao. Po nepotvrđenim informacijama, Kuzmanov je, između ostalog, novac zarađivao i tako što je požarevačko transportno preduzeće "Litas" u jednom periodu isključivo od njega nabavljalo naftu. I pored dobrih veza sa porodicom Milošević, Kuzmanov je posle petooktobarskih promena najpre postao blizak sa pojedinim članovima Nove demokratije, a potom i Demokratske stranke.

Kako "Politika" saznaje, uhapšeni Zlatomir Popović osumnjičen je da je u vreme dok je bio direktor požarevačke filijale "Ju banke" izvršio niz malverzacija prilikom kupovine lokala u centru ovog grada. "Ju banka" je, naime, tik pred privatizaciju pod sumnjivim okolnostima, a navodno od Kuzmanova, kupila lokal koji je bio u sporu. U lokalu se danas nalazi filijala "Alfa banke" (koja je 2006. godine postala vlasnik "Ju banke").

Uhapšeni Kuzmanov, Miletić, i Milče Rajić (vlasnik firme Vaske-import), marta 2003. godine na aukciji u Agenciji za privatizaciju kupili su za samo 8.010.000 dinara Ugostiteljsko preduzeće "Avala" u Požarevcu, u čijem je sastavu hotel "Dunav" u centru grada sa 150 ležajeva, četiri najpoznatija požarevačka restorana, kafići, pekara, pivnica i poslastičarnica.

Miletić je rodom iz Smedereva, a u Požarevac je došao kao vojno lice 1993. godine. Dve godine kasnije napustio je vojsku i ušao u privatan biznis, a navodno je jedan od vlasnika benzinske pumpe u okolini Požarevca.
Rajić je rodom je iz sela Vlaški Do kod Požarevca, a njegova firma Vaske-import važi za najveću veletrgovinu pića u Požarevcu i okolini.

Privedeni inspektor za privredni kriminal PU Požarevac Vladan Bogdanović zvani Margi, sestrić je pokojnog ministra policije Vlajka Stojiljkovića. Bogdanović je bio u poslovnim i prijateljskim odnosima sa Kuzmanovim, a javno su se družili u požarevačkim kafićima.

Bogdanović je poslednji u nizu požarevačkih policajaca koji je uhapšen nakon postavljenja Radovana Živkovića za načelnika PU Požarevac, od kada se više od deset policijskih inspektora našlo iza rešetaka zbog zloupotreba službenog položaja i brojnih nelegalnih aktivnosti.

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.