Policajci od septembra predaju u školama

Izvor: Vesti-online.com, 04.Jul.2017, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajci od septembra predaju u školama

Učenici četvrtog i šestog razreda od naredne školske godine imaće fakultativni predmet o bezbednosti, a predavači u školama biće policajci.

To je izjavio ministar policije Nebojša Stefanović.

Inicijativa za pokretanje programa "Osnovi bezbednost dece", stigla je od njega lično, kada je u razgovoru sa nastavnicima video da deca imaju različite nivoe znanja o bezbednosti.

Od septembra u svim školama u Srbiji, kako kaže, jednom mesečno na časovima >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << razredne nastave đaci će slušati predavanja o bezbednosti u saobraćaju, o opasnostima koje sa sobom nosi droga, alkohol, kako se zaštiti tokom vanrednih situacija- poplava, požara, zemljotresa, o vršnjačkom nasilju, opasnostima koje vrebaju na internetu.

- Imaćemo spremno do 1. septembra 2.000 instruktora, čak smo uključili i penzionisane policajce, jer imaju velika znanja i iskustvo koje mogu deci da prenesu - rekao je ministar gostujući na TV Pink.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Podrška Unicefa ideji da deca u školama uče o bezbednosti

Izvor: RTS, 04.Jul.2017

Šef Kancelarije Unicefa u Srbiji Mišel Sen Lo podržao je, u razgovoru sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem, ideju da se u školama angažuju policajci koji će deci objasniti kako da prepoznaju rizične situacije i kako da se u njima ponašaju, jer je to u saglasnosti sa...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.