Policajci na biciklima

Izvor: RTS, 01.Avg.2013, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajci na biciklima

Bezbednost građana na ulicama Novog Sada od sada će čuvati i policajci na biciklima.

U Novom Sadu od danas ulicama centra grada, dunavskim kejom i kupalištem Štrand patroliraće prva biciklistička policijska jedinica.

"Biciklisti" će u novosadskoj policiji raditi u tri smene, a u svakoj patroli biće po dva policajca.

Policijski oficir Dejan Drobnjak rekao je novinarima na promociji prve biciklističke patrole da će ta jedinica do početka naredne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << letnje sezone biti znatno proširena.

"Ovo neće biti jedina patrola i mi očekujemo da će do aprila sledeće godine biti uvedeno još njih devet. Ovi policajci će pokrivati one delove grada koji su manje pristupačni klasičnim načinom patroliranja", rekao je Drobnjak.

Mirjana Baić ocenila je da će takav način rada znatno doprineti poboljšanju bezbednosti u gradu.

"Sada ćemo moći mnogo brže da stižemo na lice mesta nego pešačke patrole i samim tim ćemo biti znatno efikasniji pri izlasku na intervencije", rekla je ona.

Novac za kupovinu bicikala prikupili su odbornici u Skupštini grada, koji su se u tu svrhu odrekli dnevnica.

Građani Novog Sada već su smislili i nadimak za biciklističku patrolu, koju nazivaju "bajkani".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Bajkani" u Novom Sadu

Izvor: RTS, 02.Avg.2013, 00:28

Bezbednost građana na ulicama Novog Sada od sada će čuvati i policajci na biciklima. ..U Novom Sadu od danas ulicama centra grada, dunavskim kejom i kupalištem Štrand patroliraće prva biciklistička policijska jedinica..."Biciklisti" će u novosadskoj policiji raditi u tri smene, a u svakoj patroli...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.