Policajac upucao 95-godišnju ženu elektrošokerom FOTO

Izvor: B92, 19.Maj.2023, 09:29

Policajac upucao 95-godišnju ženu elektrošokerom FOTO

Detektivi istražuju zašto se policajac osećao toliko ugroženim od bake koja se držala za hodalicu i nož za bifteke da je morao da je elektrošokira.

Kler Noulend, prabaka sa demencijom, u kritičnom je stanju u bolnici nakon što ju je u sredu rano ujutru elektrošokirao stariji policajac koga je osoblje staračjog doma prozvalo zbog pacijentkinje sa nožem.

Piter Koter, pomoćnik komesara policijskih snaga Novog Južnog Velsa, pokušao je da objasni postupke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << policajca na brifingu u petak, nakon što je pogledao video snimak incidenta koji su snimile dve policijske kamere.

"U trenutku kada je bila elektrošokirana, kretala se ka policajcu. Pošteno je reći sporim tempom. koristila je hodalicu za hodanje. Ali imala je nož. Ne mogu dalje da govorim o tome šta je nekome palo na pamet kada je koristio elektrošoker“, rekao je Koter.

Zajednica je ogorčena događajima koji su se desili u Jalambi Lodžu u Kumi, malom gradu oko 100 kilometara južno od glavnog grada Kanbere.

Endrju Taler, advokat lokalne zajednice, rekao je da se Noulandova porodica, koja uključuje osmoro dece i desetine unučadi i praunučadi, smenjuje da bdi pored njene postelje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.