Polako se komplikuje u celoj Srbiji

Izvor: B92, 29.Okt.2020, 10:01

Polako se komplikuje u celoj Srbiji

Situacija s koronavirusom polako se ponovo komplikuje na teritoriji cele Srbije. Delovi zemlje koji su do sada odolevali beleže rekordne brojke.

U Braničevskom okrugu, koji je dosad odolevao trećem talasu korone, u sredu je samo u jednom danu zabeleženo 39 pozitivnih na krona virus, od čega je 29 u gradu Požarevcu.

Direktorka Zavoda za javno zdravlje Požarevac apelovala je da se sprovode mere zaštite u ustanovama i firmama. Ona je za RTS rekla da se očekuje dalji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << porast broja obolelih.

Kada je reč o školama, u Požarevcu je jedan srednjoškolac pozitivan na korona virus, i on je na kućnom lečenju.

U užičkoj bolnici hospitalizovano je petoro pacijenata pozitivnih i suspektnih na kovid-19, četvoro je na intezivnoj nezi, od kojih je dvoje na respiratorima, saopštila je PR Zdravstvenog centra Užice Danijela Vasiljević.

U toku jučerašnjeg dana bio je hospitalizovan pacijent manje.

U privremenoj kovid bolnici u Krčagovu smešteno je 66 pacijenata, četvoro više nego juče, navela je Vasiljević.

Kada je reč o Valjevu, koje je p ominjano kao žarište kada i Beograd, i dalje se povećava broj zaraženih, a od poslednjeg preseka u sredu zabeleženo je još 34 novoobolelih u tom gradu, a ukupno 57 na teritoriji okruga.

Epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Valjevu dr Biljana Rajković rekla je za RTS da se novozaraženi registruju i na teritorijama opština Ljig, Lajkovac, Mionica i Osečina.

Među zaraženima, navodi, ima i dece, to su uglavnom porodični kontakti.

"Došlo je do zaražavanja na nivou porodice, a ne u školama. Škole primenjuju sve mere, normalno rade. Ima par odeljenja koja su na onlajn nastavi, ima dece koja su u izolaciji, ali za sada nema velikih problema", istice Rajković.

Evidentno je, dodaje, povećanje u ovoj nedelji broja zaraženih i u firmama, što bi moglo da se poveže sa nepoštovanjem mera.

"Pravna lica su u obavezi, a građanima je na savesti da mere primenjuju kontinuirano. Epidemiološka situacija je zaista preteća. Ako se u narednim danima ne primenjuju sve mere striktno, uvek, svuda u svakom momentu, može da dođe samo do pogoršanja", kazala je dr Rajković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.