Polako, ali sigurno prema dogovoru

Izvor: B92, 11.Nov.2018, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Polako, ali sigurno prema dogovoru"

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker izjavio je da je postignut napredak ka definitivnom dogovoru o Bregzitu, ali da je on spor.

"Imam utisak da polako, ali signurno, idemo prema definitivnom dogovoru o Bregzitu koji bi trebalo da bude postignut u predstojećim nedeljama", rekao je Junker, prenosi Rojters.

Britanija bi trebalo da formalno napusti Evropsku uniju krajem marta 2019. godine, ali je neophodno da se dogovor o "razvodu" evropskog bloka i Britanije završi u dogledno vreme, kako bi ga parlamenti više zemalja ratifikovali.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Junker: Postignut napredak ka konačnom dogovoru o Bregzitu

Izvor: Blic, 12.Nov.2018, 01:17

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker rekao je da je postignut napredak ka konačnom dogovoru o Bregzitu, ali da je veoma spor.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.