Pola metra snega u subotu, padaće do marta?!

Izvor: Mondo, 24.Jan.2019, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pola metra snega u subotu, padaće do marta?!

Novi talas snežnih padavina očekuje se sutra u jutarnjim časovima, prvo na jugu, a u toku prepodneva i dana proširiće se prema centralnim i severnim delovima zemlje, rekao je danas meterolog Nedeljko Todorović.

Prema njegovim rečima, u intervalu od petka ujutru do subote prepodne pašće novih 15 do 30 centimetara snega, što znači da bi u subotu ukupni snežni pokrivač u većini mesta u Srbiji bio između 20 i 50 centimetara, a na Kopaoniku i viši od metra. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

"Posle snežih padavina u subotu prepodne, popodne sledi prestanak padavina i razvedravanje, a to će usloviti u nedelju ujutru umeren i jak mraz.  U nedelju tokom dana očekuje se porast temperature, maksimalne dnevne vrednosti biće iznad nule i biće sunčano vreme, prijatno zimsko sunce, sa snežnim pokrivačem", rekao je Todorović za Tanjug.

Srbija pod snegom, a tek će da pada! (FOTO)

Meterolog kaže da se u ponedeljak očekuje još stepen ili dva toplije vreme, a od sredine naredne sedmice ponovni pad temperature i naoblačenje sa kišom i snegom.

"U ovom momentu je neizvesno koliko bi tada bilo novog snežnog pokrivača, u svakom slučaju, zima se nastavlja", naveo je Todorović.

Snega će najverovatnije biti i početkom februara, poručuje Todorović, i dodaje da se sneg predviđa i za kraj februara i početak marta, ali značajno manje nego u januaru.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.