Pola godine od zločina koji je potresao Srbiju: Pre šest meseci je monstrum iz Rakovice ubio Maju i malog Mihaila

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jan.2018, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pola godine od zločina koji je potresao Srbiju: Pre šest meseci je monstrum iz Rakovice ubio Maju i malog Mihaila

Marko je sina prvo davio na groblju, a zatim ga pred Majom tresnuo o beton te mu je polomio lobanju i karlicu

Nakon što je godinama trpela torturu svog nekadašnjeg partnera Marka Nikolića, 12. jula 2017. godine Maju Đorđević i njenog sina Mihaila, on je ubio ispred Centra za socijalni rad u Rakovici, naočigled svedoka. Od ovog stravičnog zločina koji je potresao celu Srbiju prošlo je pola godine. Ubica nije dočekao suđenje, jer je oduzeo i svoj život.

Pročitajte >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i:

Marko Nikolić (42) je te srede ispred Centra za socijalni rad u Rakovici, nožem ubio svoju bivšu nevenčanu suprugu Maju Đorđević (38), nekoliko minuta nakon što je pred nju doveo svog polumrtvog sina Mihaila (4), kojeg je davio na groblju u Banjici, a zatim ga pred nesrećnu ženu tresnuo o beton te mu je polomio lobanju i karlicu. Dečak je preminuo upravo zbog tih preloma.

Da podsetimo, prema privremenoj meri Drugog osnovnog suda u Beogradu od 22. juna 2015, Nikolić je imao pravo da svake srede od 8.30 preuzima Mihaila iz obraništa "Kanarinac" i vraća ga istog dana u 15.30 u prostorije Centra za socijalni rad u Rakovici. Upravo ispred Centra u kome je trebalo da dete viđa u kontrolisanim uslovima, Marko Nikolić je te srede oko 15.15 sati započeo masakr. Dete je udavio, suprugu izbo nožem, a zatim je nožem povredio i troje radnika Centra i jednog prolaznika, koji su pokušali da zaustave nasilje.

Napadača su najpre savladala dvojica komunalnih policajaca, a zatim je uhapšen. U zatvoru je prerezeo sebi grkljan i umro od posledicaa samopovređivanjea

- Nikada ne bih volela da sam na mestu njegovih roditelja i da imam dete poput njega. To što je uradio je slika njegovog kukavičluka. On nema snage da se suoči sa posledicama i ne ume da snosi odgovornost za svoje postupke. Nikada to nije ni umeo – govorila je Branislava Katnić, sestra ubijene Maje i dodala da je čula da se "monstrum pokajao što je ubio dete, ali ne i zbog toga što je ubio svoju ženu".

Kako se u istrazi saznalo, ovoj tragediji prethodili su i propusti radnika Centra. Iako su i sami trpeli torturu prilikom svake Nikolićeve posete, u izveštajima su navodili da "postoji nizak rizik od ispoljavanja nasilja Marka Nikolića u odnosu na bivšu nevenčanu suprugu", kao i da postoji odsustvo motivacije Maje Đorđević da se realizuje kontakt malog Mihaila sa njegovim ocem.

Nikolić se i pre ovog slučaja nalazio u sukobu sa zakonom. On je, naime, ranih dvehiljaditih godina osuđivan za razbojništva, a poslednji put se na optuženičkoj klupi našao 2010. godine, kada je osuđen zbog nelegalnog nošenja oružja. Takođe, Maja Đorđević ga je prijavila za nasilje u porodici, zbog pokušaja ubistva njene sestre za Božić 2013. godine.

- Mihajlo nije imao ni 15 dana, a on je Maju i njenog sina iz prvog braka isterao iz kuće. Vrata od stana je zaključao i ostao sam sa detetom. Maja je zvala policiju koja je intervenisala i vratila joj dete. I od tada počinje njena životna drama – ispričala je tada jedna od Majinih koleginica, koja kaže da je Nikolić nevenčanu suprugu počeo da tuče dok je još bila trudna.

Marko Nikolić je 30. decembra u Centralnom zatvoru staklom sebi prerezao vrat. Operacija kojom su vaskularni hirurzi na Urgentnom centru pokušali da mu spasu život trajala je četiri sata, ali on je ipak podlegao povredama istog dana.

- Ako bi sada umro, to bi bila velika tragedija. Živim za dan da mu vidim lice kada mu budu čitali presudu – rekla je tada Branislava Katanić, sestra Maje Đorđević i tetka malog Mihaila.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.