Pokušao da proda pepeo pokojne supruge

Izvor: RTS, 25.Jun.2009, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokušao da proda pepeo pokojne supruge

Australijanac Ešli Mekinon ponudio je na prodaju na sajtu "i-Bej" pepeo svoje pokojne žene, pravdajući se time da su ga dugovi naterali na ovaj očajnički korak.

Ešli Mekinon, udovac iz Vilsonz Krika, grada u severnom delu australijske države Novi Južni Vels, stavio je pepeo svoje supruge na aukcijsku prodaju na Internetu ne bi li sakupio novac da isplati troškove njenog dugogodišnjeg lečenja.

Mekinon je objasnio da je svoju suprugu Lih Čepmen, obolelu od >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tumora na mozgu, vodio nekoliko puta u SAD na radiohiruršku operaciju kibernetičkim nožem, zbog čega je još uvek dužan više od 100.000 dolara.

Naime, gospođi Čepmen su lekari 2001. konstatovali rak dojke, ali tri godine kasnije i devet tumora na mozgu. Međutim, iako su joj višestruki tumori uklonjeni, gospođa Čepmen je preminula 2005. u 42. godini zbog prestanka rada jetre usled hemoterapije koja je sprovedena pre zahvata.

"Uplakan sam se sedeo i razmišljao kako je moj život došao do ove tačke?", izjavio je Ešli Mekinon.

Svako putovanje u SAD ih je koštalo između 80 i 100 hiljada dolara. Gospodin Mekinon mesečno za hipoteku mora da odvoji 1.600 dolara, za otplatu medicinskih troškova 2.400 dolara, ratu kredita u banci 250, tako da ovaj Australijanac, čija je plata oko 3.500 dolara, zaista teško može da izađe na kraj sa dugovima.

"Zar ovo što ja za novac prodajem pepeo moje supruge nije neka vrsta perverzne prostitucije? Ali, u suprotnom, deca i ja ćemo ostati na ulici i više nećemo imati kuću", dodao je.

Ponuđena urna sa pepelom imala je prvog dana čak 150 "poseta" na Internetu, ali su administratori onlajn aukcijske kuće "i-Bej" skinuli oglas kada su shvatili o čemu je reč.

Makinon (45) je u izjavi za australijski radio "ABC" rekao da ne zna koliko je mogao da zaradi ovom prodajom, ali da su on, sin Alek (9) i ćerka Rebeka (15) sigurni da se supruga i majka ne bi ljutila.

"Deca i ja smo očajni što radimo ovo, ali ne bismo da nismo sigurni da bi se Lih nasmejala našoj kreativnosti i bila srećna da može da pomogne da se reši problem", rekao je.

Mekinon je sebi postavio zadatak da natera vlasti da omoguće da se i u Australiji obavljaju operacije kibernetičkim nožem, tj. robotizovanim sistemom koji omogućava vađenje tumora ekstremnom preciznošću.

"Nekoliko ljudi se ponelo fantastično i poslalo mi je poruku podrške." 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.