Pokušao da pokrijumčari dva sata od 12.000 evra FOTO

Izvor: B92, 09.Mar.2022, 11:56

Pokušao da pokrijumčari dva sata od 12.000 evra FOTO

Beograd -- Carinici su na Aerodromu Nikola Tesla sprečili pokušaj jednog putnika da prokrijumčari dva muška sata, čija je vrednost procenjena na više od 12.000 evra.

Prekršaj je otkriven kada je u zelenom kontrolnom prolazu, nemenjenom onima koji nemaju ništa za prijavljivanje, radi kontrole zaustavljen 36-godišnji kineski državljanin, koji je doputovao letom iz Milana.

Mada je prilikom susreta sa carinicima potvrdio da sa sobom ne nosi ništa sem ličnog prtljaga, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njegov kofer je skeniran, a potom i detaljno pregledan.

Prilikom pregleda carinici su u njemu pored garderobe pronašli i dve prazne kutije dva muška ručna časovnika robnih marki ''kartije'' i ''omega''.

Oba časovnika su, zajedno sa originalnim računima, ubrzo pronađena među sitnicama u rancu koji je putnik nosio na leđima.

Neprijavljeni satovi biće zadržani do okončanja prekršajnog postupka, koji je pred nadležnim sudom pokrenut protiv putnika.

Kako su skupi satovi, nakit i novac najčešće predmet prekršaja na ovom prelazu, podsećamo, da su prilikom ulaska u našu zemlju, putnici u obavezi da prijave sve dragocenosti koje sa sobom nose, kao i svaki novčani iznos koji premašuje 10.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.