Izvor: Nezavisne Novine, 01.Jun.2017, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokušaj ubistva dosadašnjeg makedonskog ministra za zdravstvo

SKOPLJE - U Skoplju je danas pucano na dosadašnjeg ministra za zdravstvo Makedonije Nikolu Todorova, ali napadač nije uspio da ga pogodi.

Odrastao muškarac je u Todorova pucao ispred Ministarstva za zdravlje, gdje je pošao da preda dužnost novom ministru Arbenu Taravariju.

Prema prvim informacijama Televizije Telma, napadač je uspio da ispali tri metka iz pištolja upravcu Todorova, ali ga nije pogodio. Makedonska televizija navodi da, prema nezvaničnim informacijama, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << napad nema političku pozadinu.

Napad se dogodio kada se Todorov prilikom ulaska u Ministarstvo na stepenicama pozdravljao sa snimateljima, koji su čekali da uđu kako bi snimili primopredaju. Tada je napadač izvadio pištolj i počeo da puca, nakon čega je intervenisalo obezbjeđenje Ministarstva koje je onemogućilo napadača i savladalo ga.

Policija je potvrdila da je u 12.05 "fizički napadnut uz upotrebu vatrenog oružja" bivši ministar i funcioner VMRO DPMNE ispred zgrade Ministarstva zdravlja u centru Skoplja.

Visoki funcioner VMRO - DPMNE Nikola Todorov prije dva dana podnio ostavku na mjesto poslanika u Sobranju Makedonije.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.